Série se otáčí, výhodu domácího ledu mají Panteři

05.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté mohou večer ukončit sérii předkola první ligy. Po dvou úvodních domácích duelech vede Dukla v souboji s Havířovem 2:0 na zápasy a k postupu do čtvrtfinále jí chybí jediná výhra. Dnes však budou mít výhodu vlastního ledu Panteři. Utkání začne na havířovském zimním stadionu v 17.30.

Oba domácí zápasy vyhrála Jihlava rozdílem dvou branek. V první slavila vítězství 3:1, ve druhém potom 4:2. „V Havířově nás ale čeká určitě těžké utkání. Zatím není důvod ke slavení,“ brzdí euforii hrdina druhého souboje Libor Bezděk, který v úterý prostřelil havířovského gólmana Valenta hned dvakrát.

Nohama na zemi se před třetím vzájemným duelem drží také kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus. Zkušený forvard má v sérii zatím na kontě jeden gól a dvě asistence. „Už v Jihlavě byly zápasy hodně vyrovnané,“ varuje. „My samozřejmě budeme chtít vyhrát, ale je to play off, a v tom se může stát cokoliv. Důležité bude hlavně zvládnout celou sérii,“ dodává.

Panterům se sice na Vysočině nepodařilo ani jednou uspět, přesto Dukle nedarovali nic zadarmo. A především ve druhém utkání dávali domácím pořádně zabrat. „Rozhodně nic nebalíme, budeme bojovat dál,“ vzkazuje soupeři šéf havířovské střídačky Petr Kaňkovský.

V případě dnešního vítězství jihlavských hokejistů série skončí a Dukla se začne připravovat na čtvrtfinále, pokud ale uspěje Havířov, bude se hrát na severu Moravy také zítra.