Nechtělo se nám v Havířově spát, přiznává útočník Mareš

06.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté si původně naplánovali pouze jednodenní výlet do Havířova, jenomže domácí Panteři se jim postarali o prodloužení pobytu. Čtvrteční třetí souboj předkola skončil vítězstvím Severomoravanů 2:1. „Nechtělo se nám tady spát, bavili jsme se, že vyhrajeme a pojedeme domů. Bohužel se to nepovedlo, tak to prostě musíme odložit,“ prohlásil útočník Dukly Jaroslav Mareš.

Dvaatřicetiletý hokejista byl jediným jihlavským hráčem, který ve čtvrtek našel recept na překonání havířovského gólmana Jakuba Čecha. „Jestli jsem dal gól, to je úplně jedno, protože mančaft neuspěl,“ povzdechl si zkušený forvard. „Dobře se vyspíme a v pátek už to konečně doděláme,“ nepřipouštěl si jiné rozuzlení série.

Dukla doplatila ve třetí bitvě s Pantery na hru v oslabení. V úvodní třetině inkasovala při početní výhodě domácích hned dva góly. „Naopak sami jsme nedokázali proměnit ani dvě dvojnásobné přesilovky,“ zlobil se Mareš. „Takové je play off, rozhoduje každá chyba, každý gól. A nám tentokrát jeden chyběl,“ dodal.

Oba týmy dnes nastoupí už ke čtvrtému utkání během pěti dnů, a síly tak kvapem ubývají. „To si nemyslím. A když, tak chybějí nám stejně jako Havířovu. Navíc jsme profesionální sportovci a měli bychom být natolik dobře trénovaní, abychom měli síly pořád,“ nehledal výmluvu centr druhého jihlavského útoku.