2:1
(2:0, 0:1, 0:0)

Dukla náskok Panterů z první třetiny nedotáhla

05.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté poprvé v letošním play-off prohráli. Na ledě Havířova nebyli daleko od vyrovnání, Panteři však závěrečný tlak přestáli a uštědřili Dukle porážku 1:2. O jedinou branku červenožlutých se postaral Jaroslav Mareš, který ve 23. minutě snižoval dvoubrankový náskok soupeře.
05.02.2009 17:30, 1. liga ČR - 49. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Štefanka, Evan, Novák, Lašek, Klimeš, Kolarz, Lukačovič, Vydra - Pavelek, Sikora, Seman - Haas, Hampl, Brynecký - Kotásek, Zeliska, Přeučil - Velecký, Piecha, Lušňák
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Martinka, Malena, Ficenc, Staněk, Novák, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Mareš, Bezděk - Krupka, Hradecký, Hanzal
1
Branky a nahrávky: 8. Štefanka (Kolarz), 19. Lušňák (Zeliska, Lašek) - 23. Mareš (Bezděk). Rozhodčí: Skoupý, Lacina - Chocholouš, Brabec. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1238. Střely na branku: 38:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

Hosté začali utkání svižně, jenomže aktivita jim vydržela pouze pár minut. Pak museli třikrát čelit přesilovce domácích a v nich dovolili Panterům odskočit na dvoubrankový rozdíl. „Myslím, že právě to bylo pro celý zápas rozhodující,“ smutně konstatoval hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

Ve druhé třetině měla totiž naopak Jihlava možnost tří přesilovek, z toho jednu téměř minutu a půl odehrála v pěti proti třem. Ale gól z početní převahy nedala ani jeden. „To je prostě hokej, někdy se vám daří, jindy ne,“ krčil rameny šéf jihlavské střídačky. „V rovnovážném počtu hráčů na ledě jsme vyhráli 1:0, ale to dnes nestačilo,“ dodal.

Havířov už si hubený jednogólový náskok v poslední části uhlídal a slavil první výhru v sérii předkola. „Nic se neděje, v pátek hrajeme znovu a uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet. Určitě na něj přivezeme uzdraveného Láďu Rytnauera, což znamená, že bychom měli být zase o něco silnější v útoku,“ prozradil Augusta.

Ze čtvrteční porážky si hlavní trenér těžkou hlavu nedělal. „Myslím, že dvě třetiny jsme hráli dobře, kluci makali, ale prostě nám to dneska nevyšlo. Takové je play off,“ mávl rukou nad nevydařeným soubojem. Čtvrté utkání se bude hrát opět na havířovském stadionu, a to v pátek v 17.30. V případě vítězství jihlavských hokejistů série končí, pokud uspějí Panteři, vrátí se souboj o čtvrtfinále v neděli na Vysočinu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie