Junioři se v baráži poprvé představí jihlavskému publiku

26.02.2009 / Eva Streichsbierová

Juniory Dukly Jihlava čeká první domácí vystoupení v baráži o extraligu. V pátek přivítají na Horáckém zimním stadionu vítěze jedné z prvoligových skupin – Hvězdu Praha. „Je to asi nejméně zmapovaný soupeř ze všech,“ přiznává hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter. Páteční barážové utkání začne v 17.45.

Ve středu se Dukla představila v Šumperku, odkud si přivezla cennou výhru 4:1. „Jsme za ni samozřejmě rádi, i když tam byly pasáže, které se nám moc nepovedly. Zejména prvních deset minut ze druhé třetiny. Uspěli jsme hlavně díky bojovnosti a vůli,“ je přesvědčen trenér.

Vstup do bojů o extraligu se Jihlavě povedl, nicméně pořád jde jenom o úvodní zápas. „Ještě jich máme před sebou devět a všechny budou těžké,“ ví Totter. „Musíme se držet své taktiky, vyvarovat se chyb,“ burcuje svůj tým.

Páteční soupeř Dukly v prvním utkání podlehl na ledě Poruby 2:4. „Nějaké informace o Hvězdě máme, ale klukům řekneme jenom to základní. Nechceme, aby přemýšleli o soupeři, je potřeba, aby se soustředili na naší hru,“ hlásí kouč.

Úspěch ze Šumperku by měl týmu každopádně psychicky pomoci. „Kluci dostali spoustu gratulací, i já jsem jich měl na telefonu víc než kdy jindy,“ usmívá se Totter. „Taky jsme se dozvěděli, že hodně fanoušků sledovalo náš zápas na onlajnu přes internet. V kabině kluci pořád mluví o tom, kolik lidí asi přijde. Je to pro nás závazek,“ tvrdí kouč.