5:1
(1:0, 2:0, 2:1)

Adamové vystříleli Jihlavě v baráži další tři body

27.02.2009 / Martin Doucha

K prvnímu barážovému utkání na domácím ledě nastoupili junioři Dukly v páteční podvečer proti vítězy skupiny A 1. ligy juniorů Hvězdě Praha. Domácím se povedl vstup do utkání, o což se zasloužil jeden z útočných tahounů červenožlutých, Adam Zeman. Ten přidal svou branku i v prostřední části hry, ve které Dukla velkou měrou zadělala na zisk dalších tří bodů do barážového zúčtování. Dvě branky přidal i Adam Pometlo a když se k nim přidal ještě zásah Filipa Randy, radovali se domácí z vítězství 5:1.
27.02.2009 17:45, 1. liga juniorů skupiny C - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Posmyk, Rosendorf, Cirhan, Šustr - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kotlík, Zeman, Kuřítko M.
5

HC Hvězda Praha

Vokatý - Knesl, Šefl, Penniger, Antal, Nesnídal, Abrahám - Houdek, Krpata, Veselý - Láska, Bílek, Nacházel - Hrubant, Novák, Hybner - Culek, Rada
1
Branky a nahrávky: 19. Zeman (Kotlík), 36. Pometlo (Zelený), 39. Zeman, 48. Pometlo (Malec), 59. Randa (Zelený) - 41. Houdek (Šefl). Rozhodčí: Kubičík - Held, Lošťák . Vyloučení: 8:5, navíc Bílek, Nacházel (oba HVE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 576. Střely na branku: 50:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Do úvodní dvacetiminutovky prvního domácího barážového utkání o účast v extralize nastoupili domácí mladíci o něco aktivněji než hosté, ale i na jejich hokejkách byla vidět určitá opatrnost, pramenící z důležitosti posledních zápasů této sezóny. Byl to ovšem Láska z týmu hostů, který se jako první dostal do velké šance, ale své sólo nezvládl a těsně před gólmanem Navrátilem ztratil balanc a poroučel se k ledu, pokoušejíc se o nouzové zakončení padajícího. Hra se vyrovnala a prim hráli především obrany obou celků, přesto se ještě před sirénou povedlo Adamu Zemanovi dojet jím nahozený kotouč, dorazit jej za záda Vokatého a poslat tak Duklu do vedení 1:0.

Ve druhé části hry nebyli hosté ve hře dopředu příliš k vidění, zato domácí se rozhodli zlomit utkání na svou stranu. Dlouho jejich pokusům ale gólman Hvězdy Vokatý odolával, až si ve 36. minutě všiml Jan Zelený našlápnutého Adama Pometla, našel jej dlouhým pasem a domácí forvard si hbitou kličkou poradil s překážejícím Vokatým a poslal touš do opuštěné klece, 2:0. Aby toho nebylo málo, vystihl vzápětí střelec večera Adama Zeman rozehrávku soupeře, pár rychlými tempy se přiblížil na dostřel pražské branky a přesným švihem k pravé tyči poslal Duklu do třígólového trháku, 3:0.

Do třetí třetiny se ovšem vstup povedl naopak hostům, kteří zásluhou překvapivé střely Marka Houdka z mezikruží červenožlutým připomněli, že je čeká ještě 20 minut a oni se s porážkou nehodlají jen tak smířit, 3:1. To domácí velmi dobře pochopili a v následující početní převaze se opět vrátili zásluhou Adama Pometla do vedení o tři góly, 4:1. Definitivní brankovou tečku za utkáním pak přidal Filip Randa, jehož nahození od hrazení skončilo k překvapení všech až za zády Vokatého. Dukla tedy přidala do své barážové sbírky další 3 body za vítězství 5:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie