Atmosféra byla naprosto skvělá, shodli se junioři Dukly

27.02.2009 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly Jihlava si v úvodním domácím barážovém utkání užili atmosféru, kterou by jim mohly závidět leckteré týmy v první lize mužů. Za vítězstvím v souboji s Hvězdou Praha hnalo jihlavské mladíky bezmála šest stovek fanoušků. „Chtěl bych jim za celý tým moc poděkovat, byli skvělí,“ vzkázal příznivcům útočník Adam Zeman.

Právě on se stal jedním z hrdinů pátečního duelu. Hráč s číslem 19 se trefil do soupeřovy branky dvakrát, a pokaždé v devatenácté minutě třetiny. Nejprve v první a poté i ve druhé. „To byla určitě náhoda,“ usmíval se autor dvou jihlavských gólů. Zejména jeho druhá přesná trefa byla doslova ukázková, puk se do sítě odrazil od tyče. „Vyšla mi stahovačka, za mnou jel Martin Kuřítko, ale já jsme se rozhodl vystřelit. A ono to tam padlo,“ popsal povedenou akci.

Stejně nabito jako Zeman měl v utkání také jeho spoluhráč Adam Pometlo. „Tenhle tým má obrovskou výhodu v tom, že ho pokaždé dokáže vést někdo jiný. A dneska to byli právě tihle dva. Oba ukázali svoji šikovnost v zakončení,“ pochválil své svěřence hlavní trenér Aleš Totter. „Ale samozřejmě skvěle bojoval celý tým a vzadu byl znovu spolehlivý Navrátil,“ dodal spokojený.

Ze strany jihlavských juniorů to byl prostě další kolektivní výkon. „Jasným důkazem charakteru tohohle týmu byl moment, který předcházel trestnému střílení. Samozřejmě jsme chtěli, aby Zeman nebo Pometlo dali hattrick, jenomže mužstvo si vyžádalo jako exekutora Luďka Dvořáka, který předtím několikrát parádně zablokoval střelu při oslabení. Bylo to za stavu 4:1 a já se rozhodl nezasahovat. Klobouk dolu před klukama,“ uznale pokyvoval hlavou kouč.

Všichni dohromady ale nakonec přiznali, že pořádně velkým dílem se na vítězství 5:1 podíleli především jihlavští fanoušci. „Bylo vidět, že i na soupeře tahle atmosféra udělala dojem. Opravdu paráda,“ nešetřil komplimenty Totter. A úspěšný střelec Zeman přispěchal s dodatkem. „Věříme, že nás přijdou podpořit i příště. S takovou podporou v zádech se hraje mnohem líp,“ přiznal.

Jedním z prvních gratulantů po jeho gólech byl v obou případech na střídačce otec František Zeman, který v baráži působí u juniorky jako Totterův asistent. „Jsem na něj zvyklý už loni z dorostu. Hodně mi pomáhá psychicky,“ svěřil se Zeman junior.

Po dvou úvodních kolech se Jihlava drží v barážové tabulce se šesti body na prvním místě. Stejně je na tom ovšem i druhá Poruba. V neděli se mladíci Dukly představí ve třetím souboji na ledě Vsetína. „Start baráže se nám sice povedl, ale nic není rozhodnutého. Ještě nás čeká osm pořádně těžkých kroků,“ brzdil euforii trenér Totter.