O extralize v kabině zatím nemluvíme, tvrdí Pometlo

11.03.2009 / Eva Streichsbierová

Konto jihlavských juniorů znovu narostlo. Tentokrát o dva body, které mladíci Dukly získali v domácím souboji se Šumperkem za vítězství 2:1 v prodloužení. „Ty body už nám nikdo nevezme, pořád máme baráž dobře rozehranou,“ netrápil se drobnou ztrátou hlavní kouč týmu Aleš Totter. O extralize se ovšem v kabině jihlavským mladíků nemluví. „Je to zakázané slovo,“ přiznal útočník Adam Pometlo.

Potvrzuje tak trenérova slova o tom, že mužstvo zůstává nohama pevně na zemi. „Pořád ještě leží úspěch hodně daleko, čekají nás další čtyři zápasy, což je dost,“ vysvětloval osmnáctiletý forvard, který už ve 2. minutě souboje se Šumperkem poslal Duklu do vedení. Jenomže v závěru třetiny soupeř srovnal. „Hra byla potom taková unavená, moc se nebruslilo,“ prohlásil Pometlo.

S tím ostatně souhlasil i šéf jihlavské střídačky. „Začali jsme dobře, prvních deset minut zvládl tým přesně podle našich představ, pak jsme ale udělali chybu. Hráli jsme zbytečně složitě,“ povzdechl si Totter. „Znovu musím říct, že hodně kluků nastupuje pod práškama. Nechceme se na to vymlouvat, ale já jim opravdu nemůžu nic vytknout, hrají s obrovským sebezapřením,“ uvedl.

Občas je ale přeci jen potřeba na střídačce malinko zvýšit hlas, zvlášť, když chyb přibývá. A k tomu během utkání došlo hned několikrát. „Trenér nám řekl, že máme rychle spadnout z hrušky dolů a soustředit se,“ svěřil se další jihlavský útočník Ondřej Malec. „Je pravda, že jsme dnes hráli špatně a musíme se za to divákům omluvit. Zase jich přišlo hodně, jsme jim vděční,“ pokyvoval hlavou.

V závěrečné třetině byly k vítězství blízko oba týmy, ale výsledek 1:1 už na světelné tabuli vydržel. „Bylo to tak asi spravedlivé, protože gólmani chytali skvěle,“ prohlásil Totter. Jihlavský Petr Navrátil zlikvidoval tu největší šanci Šumperku devět minut před koncem. „Chytá moc dobře, drží nás ve všech zápasech,“ pochválil spoluhráče Pometlo.

Před prodloužením dodávala trenérská dvojice Totter, Zeman svému týmu hlavně sebevědomí. „Říkali, že máme hrát v klidu, nebát se a zkusit dát gól,“ prozradil autor první jihlavské branky. Nejprve nastoupila Jihlava do nastavení v klasické podobě: dva útočníci, dva obránci, jenomže pak sáhl hlavní kouč ke změně. „Zariskovali jsme a dali tam tři útočníky a jen jednoho beka. No a Ondra Malec rozhodl,“ usmíval se.

Puk za brankovou čáru jihlavský mladík doslova dotlačil očima. A spolu s ním i všichni diváci na stadionu. „Gólmanovi ta střela propadal asi pět centimetrů za čáru, bek puk hned vytáhl, ale dalšího tam vzápětí vrátil zpátky,“ popsal situaci z 63. minuty střelec dvoubodové trefy. „Byl to hodně těžký zápas, jsme rádi, že jsme ho nakonec zvládli,“ přidal Pometlo.

Po šesti odehraných kolech baráže zůstává Dukla na čele tabulky, přičemž od druhé Poruby jí dělí tři body a třetí Hradec Králové na ni ztrácí ještě o čtyři body víc. V pátek čeká jihlavské mladíky cesta na led pražské Hvězdy. „Je tam specifický zimák, domácí budou mít určitě nacvičených spoustu akcí. My ale chceme bodovat. To kolo bude hodně důležité. střetnou se v něm totiž Poruba s Hradcem Králové a jejich souboj může dost napovědět,“ uvedl Totter.