Junioři Dukly zakončí sezonu domácím duelem s Porubou

22.03.2009 / Eva Streichsbierová

Baráž o juniorskou extraligu v neděli definitivně zatáhne oponu. Jihlavští mladíci se s letošní sezonou rozloučí na domácí ledě v souboji s Porubou. V utkání 10. kola si to obě mužstva rozdají o první místo v tabulce. Úvodní buly nedělního duelu bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v 15.15.

Junioři Dukly už mají více než týden jistotu návratu mezi extraligovou elitu. Od té doby prohráli dva zápasy. Nejprve doma se Vsetínem 5:8, a poté v pátek v Hradci Králové 3:6. „A tenhle tým by třikrát po sobě prohrát neměl,“ je přesvědčený hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.

Podle něj nastoupí jeho mužstvo do nedělní bitvy hned se čtyřnásobnou motivací. „Především by měli hrát kluci pro fanoušky, kteří jim po celou dobu pomáhali. Dluží jim to, venku jsme totiž v baráži podávali daleko lepší výkony,“ tvrdí šéf jihlavské střídačky.

Dalším důvodem je vidina celkového prvenství v soutěži. „Pokud Porubu porazíme, přeskočíme ji v tabulce a skončíme první,“ pokyvuje hlavou Totter. „No a pak by se samozřejmě měli soustředit na hru taky kvůli sobě. Přece nezakončí celou sezonu třemi porážkami. To by byla ostuda,“ dodává.

A navíc zbývá ještě jeden motivační faktor. „Vítězstvím chceme uctít památku skvělého trenéra Jaroslava Pitnera, který v pátek zemřel. Už nikdy nebude mít Dukla takového kouče, který by vydržel na střídačce tolik let a dovedl ji k tolika úspěchům,“ vysvětluje.

V úvodní vzájemné barážové bitvě vyhrála Jihlava na ledě ostravského mužstva vysoko 6:2, když o svém úspěchu rozhodla ve druhé třetině. V ní nasázela soupeři tři góly!