5:8
(2:1, 1:5, 2:2)

Junioři na Porubu nestačili a v baráži skončili druzí

22.03.2009 / Jakub Mezlík

I když jihlavští junioři v posledním utkání letošní sezony třikrát vedli, za stavu 3:2 však přišel kolaps. Hosté během deseti minut zasypali domácí gólmany čtyřmi góly a vytvořili si rozhodující náskok. Dukla nakonec podlehla Porubě 5:8, přičemž za Jihlavu se prosadili dvakrát Martin Kuřítko, jednou Martin Vysloužil, Adam Zeman a Ondřej Posmyk. Svěřenci Aleše Tottera už potřetí v řadě prohráli, a tak z baráže postupují do extraligy z druhého místa.
22.03.2009 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (33. Jíra, 36. Navrátil, 36. Jíra) - Cirhan, Posmyk, Vacek, Randa, Šustr, Rosendorf - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Kotlík, Pometlo - Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M. - Brabec, Malec
5

HC RT TORAX Poruba

Kubáň - Tomis, Poláček, Pindur, Špok, Parma, Spusta - Jelšík, Řezáč, Vajda - Skočovský, Šimkovič, Bartoš - Blažej, Galajda, Voznica - Vidlák
8
Branky a nahrávky: 4. Kuřítko M. (Zeman), 11. Kuřítko M. (Kuřítko J.), 26. Vysloužil (Brabec), 42. Zeman (Posmyk), 58. Posmyk - 9. Skočovský (Šimkovič), 22. Kalajda, 27. Skočovský (Bartoš), 33. Voznica, 35. Špok, 36. Bartoš (Šimkovič, Skočovský), 45. Jelšík (Řezáč, Tomis), 52. Jelšík (Řezáč). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Vyloučení: 10:11, navíc Skočovský (POR) 10 min. OT. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:6, 4:6, 4:8, 5:8.

Průběh utkání

Oba týmy s vědomím jistoty postupu do extraligy přistoupily k utkání hodně vlažně, i z nikterak velkého tempa se ovšem rodily šance. Zejména díky laxnímu přístupu týmů k defenzivě.

Domácí poslal do vedení ve 4. minutě v přesilové hře Martin Kuřítko, na jeho vedoucí trefu ovšem dokázal o pět minut později David Skočovský. Na konci 11. minuty ale vrátil opět v početní převaze svým druhým gólem Dukle jednobrankový náskok Martin Kuřítko.

Na druhé vyrovnání si hosté museli počkat do druhé dvacetiminutovky. Přesilovku pět na tři využil Marek Kalajda. Ve 26. minutě sice Dukla zásluhou Martina Vysloužila opět vedla, ale bylo to potřetí a naposled.

Porubští hokejisté pak předvedli výbornou pasáž, kdy během necelých deseti minut čtyřikrát rozvlnili jihlavskou síť. Nejprve nachytali nejistého Navrátila David Skočovský a Jakub Voznica.

Na 5:3 pro hosty zvyšoval kuriózní trefou už za záda Jíry David Špok. Nahodil kotouč před brankou od zadního mantinelu a kotouč se od jednoho z jihlavských beků odrazil do sítě. Další gól přidal po úniku dva na jednoho Vojtěch Bartoš.

Ve třetí části se domácím povedlo rychle snížit, ale na přesilovkový gól Adama Zemana odpověděli hosté stejnou mincí. Čtyřbrankový náskok zařídil Porubě Ivo Jelšík, který se nejprve trefil po přesné Tomisově přihrávce, poté z mezikruží ukázkově k tyči. Poslední slovo měli domácí hokejisté. Ondřej Posmyk v přesilovce korigoval na konečných 5:8.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie