Dukla touží po první výhře, v poháru doma přivítá Vrchlabí

10.08.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká v úterý 11. srpna první vystoupení v Tipsport cupu na domácím ledě. Soupeřem Dukly bude na Horáckém zimním stadionu Vrchlabí, které už má na kontě dva pohárové duely. Ani v jednom však neuspělo. Utkání dvou prvoligových soupeřů začne v Jihlavě v 18 hodin.

Vrchlabí se ve svém úvodním souboji v rámci Tipsport cupu představilo na Kladně, odkud si domů vezlo vysokou porážku 1:6. Ve druhém zápase pak před vlastním publikem podlehlo Pardubicím 0:3. Domácím se za celých šedesát minut nepodařilo překonat legendárního gólmana Dominika Haška.

„Utkání poznamenaly dvě hrubky, které jsme udělali hned v úvodu. Pardubice se hrozně lehce dostaly do vedení a tak kvalitní tým už potom zápas v klidu dohrál,“ zhodnotil na klubových stránkách vystoupení svých svěřenců hlavní kouč vrchlabských hokejistů Vladimír Jeřábek.

Také Jihlava už má souboj s Pardubicemi za sebou. V pátek 7. srpna podlehla extraligovým Východočechům v ČEZ Areně rovněž 0:3. „Myslím, že zápas to byl z naší strany celkem dobrý. Bohužel jsme nedokázali dát ani jeden gól,“ povzdechl si asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Nepřekonatelnou překážkou se stal pro Duklu brankář Martin Růžička, který pochytal všech 23 střeleckých pokusů hostujícího týmu. „Neříkám, že bychom měli na nějaký obrat, ale pár slušných šancí jsme si vytvořili. Musíme na koncovce pořádně zapracovat. I když ono je to také z větší části o štěstí,“ uvedl trenér.

I přes tři obdržené góly si pochvalu od jihlavských koučů vysloužil brankář Milan Řehoř. „Chytal moc dobře,“ uznale pokyvoval hlavou Mejzlík. „Za ty inkasované góly nemohl. První jsme dostali v oslabení, při druhém jsme udělali chybu v obranném pásmu a při třetím ve středním,“ postěžoval si.

Dukla zatím v přípravném období nevyhrála, dokonce si nepřipsala ani remízu. Už proto touží v úterním souboji s Vrchlabím po vítězství. „Samozřejmě chceme vyhrát. Nebylo by dobré, aby si kluci nějak moc zvykali na porážky. A navíc je Vrchlabí náš soupeř z první ligy, takže jiný cíl než výhru ani nemůžeme mít,“ hlásil asistent Josefa Augusty.

V sestavě jihlavského týmu se zřejmě znovu neobjeví dvojice zraněných hráčů – útočník Pavel Suk a obránce Pavel Březina. „Naštěstí k nim nikdo další nepřibyl,“ oddechl si Mejzlík. „Uvidíme, jak oběma klukům dopadne kontrola u doktora. Podle toho se bude všechno odvíjet,“ doplnil.