2:0
(1:0, 0:0, 1:0)

První letní výhra Dukly, v Tipsport cupu zdolala Vrchlabí

11.08.2009 / Jakub Mezlík, Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté poprvé v přípravě na novou sezonu zvítězili, v domácím prostředí si v rámci letního Tipsport cupu poradili s Vrchlabím. Do vedení poslal Duklu v první dvacetiminutovce dosud nejlepší střelec červenožlutých v přípravě Jiří Man, na konečných 2:0 zvýšil v úvodu třetí třetiny Oldřich Bakus. V brance Dukly se blýskl čistým kontem dvacetiletý Marek Benda.
11.08.2009 18:00, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Posmyk, Novák, Kašpar, Kružík - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Minčák, Man - Bezděk, Hanzal, Fiedler - Hrbatý, Zeman, Krupka
2

HC Stadion Vrchlabí

Ševčík - Bendík, Pácal, Flašar, Chaloupka, Chmelíř, Vála, Hanzl, Novajovský - Tvrdek, Filip, Hruška - Kubeš, Hubáček, Rusnák - Urban, Mikšovský, Andres - Zubek, Sajdl
0
Branky a nahrávky: 16. Man (Rytnauer, Minčák), 41. Bakus (Hodek, Čachotský). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 461. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Na Horáckém zimním stadionu se proti sobě postavily týmy, které v přípravě trápí koncovka. Domácí Dukla dala v předchozích duelech dohromady jen pět gólů, Vrchlabí dokonce ještě o jednu branku méně. Do vedení šla v prvním dějství Jihlava. Do černého zamířil čtyři minuty před odchodem do kabin útočník Jiří Man a domácí vedli 1:0.

„Pozitivní pro nás bylo, že jsme v úvodní třetině vystřelili celkem osmnáctkrát. To se nám předtím nepovedlo skoro v celém zápase. Měli jsme několik velmi dobrých příležitostí, ale gólman Vrchlabí svůj tým držel,“ pochválil vrchlabského Ševčíka hlavní kouč Dukly Josef Augusta. „Každopádně naši hráči si snad konečně začínají uvědomovat, že bez střelby se góly nedávají,“ dodal.

Ve druhé části se skóre neměnilo, i když několik slibných šancí bylo znovu na obou stranách. „Věřím, že se diváci bavili, že viděli spoustu pěkných hokejových akcí,“ prohlásil šéf jihlavské střídačky. „Ale je jasné, že tam znovu byla i řada chyb. Přeci jenom jsme pořád v přípravě. Máme co zlepšovat,“ přispěchal s dodatkem.

Poslední třetina se od těch předchozích dvou příliš nelišila, na střelecké hody znovu nedošlo. Dukla pouze přidala vítěznou pojistku, o kterou se postaral kapitán týmu Oldřich Bakus. V závěru už se potom Jihlava soustředila hlavně na obranu a udržení čistého konta pro brankáře Bendu. „Musím Marka pochválit, chytal velmi dobře,“ uvedl na adresu svého dvacetiletého svěřence Augusta.

Dukla si do tabulky Tipsport cupu připsala první tři body, Vrchlabí zůstává po třech zápasech s nulou na kontě. K dalšímu pohárovému utkání pocestují jihlavští hokejisté ve čtvrtek na led extraligové Slavie Praha.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie