Duklu čeká další zápas, míří na led extraligového vicemistra

13.08.2009 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava před sebou mají třetí vystoupení v Tipsport cupu. Dnes v 17.30 nastoupí v Edenu proti extraligové Slavii Praha. Loňský vicemistr má po dvou odehraných kolech na kontě pět bodů, tedy o dva více než Jihlava. „Musíme hlavně dobře bránit,“ má jasno o dnešním souboji útočník Dukly Jiří Man.

Jihlavští hokejisté vstoupili do letního poháru minulý týden v pátek na ledě extraligových Pardubic. Do poloviny utkání drželi s favoritem nerozhodný výsledek 0:0, jenomže pak inkasovali tři góly a prohráli 0:3. O čtyři dny později už ale bylo všechno jinak. Před domácím publikem slavila Dukla v souboji s Vrchlabím výhru 2:0.

„Už jsme tohle vítězství moc potřebovali. A že to přišlo právě v Tipsport cupu je pro nás o to lepší,“ prozradil Man. „Bylo důležité, že jsme dali první gól. Pak už jsme se nemuseli nikam hnát a zápas pro nás dopadl dobře,“ radoval se prozatím nejlepší jihlavský střelec v přípravě.

Také v úterý se Man zapsal do listiny střelců. V 16. minutě zužitkoval přesný pas od Ladislava Rytnauera. „Hodil mi to skvěle, já stál před prázdnou bránou a stačilo, abych do ní puk doklepl,“ pochválil svého spoluhráče z útoku.

V dalším průběhu utkání mohl dvacetiletý útočník přidat ještě minimálně další dva góly, ale v obou případech selhal v koncovce. „Asi mi ještě pořád chybí klid v zakončení. Potřebuji to do začátku sezony vypilovat,“ pokyvoval hlavou Man. „No hlavně, abych se nevystřílel teď v přípravě, musí mi také něco vydržet na sezonu,“ dodal.

Účast v Tipsport cupu bere Dukla jako velkou příležitost zahrát si před novým ročníkem s kvalitními soupeři. „Je to pro nás jenom dobře. Tyhle zápasy nám dají opravdu hodně,“ prohlásil mladý forvard. A co by mělo platit ve čtvrtek na Slavii Praha? „Musíme pořádně makat a soustředit se na obranu. Každopádně jedeme pro body,“ hlásil.