Žádné góly už teď v přípravě dávat nechci, hlásí Hodek

14.08.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté zaskočili extraligového vicemistra. Ve čtvrtečním zápase Tipsport cupu porazila prvoligová Dukla Slavii Praha 4:2. Navíc na jejím ledě! „Je to pěkný pocit, ale musíme zůstat nohama na zemi. Pro nás bude důležitější, abychom vyhrávali v sezoně,“ krotil nadšení jihlavský útočník Daniel Hodek.

Právě zkušený pětatřicetiletý hokejista se stal jedním z hrdinů utkání. V úvodu druhé třetiny otevřel skóre a poslal Duklu do vedení 1:0. „Olda Bakus byl za brankou, objel ji a poslal mi puk po brankovišti. Já už měl před sebou potom jenom volnou bránu,“ popsal gólovou situaci Hodek.

O chvíli později už vedla Jihlava díky Fiedlerovi 2:0. Pak ovšem začali úřadovat domácí a do kabin se po druhé třetině šlo za stavu 2:2. „Pro nás to byl ale pořád výborný výsledek,“ hlásil asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. „Celkově jsme byli s naší hrou spokojeni. Tedy až na úvodních dvanáct minut, ve kterých jsme byli hodně bojácní,“ dodal.

Od prostřední části však začali hokejisté Dukly plnit pokyny trenérů na sto procent. „Hlavně jsme jim kladli na srdce, že musíme zrychlit. Moc dlouho jsme drželi puk, což nebylo dobré. Kluci pak opravdu zlepšili pohyb, a přineslo nám to výhru,“ radoval se Augustův asistent. „I když jsme měli hodně štěstí. A taky nám parádně zachytal Milan Řehoř,“ pochválil gólmana.

Rozhodující moment zápasu přišel v 50. minutě, kdy se střelecky prosadil jihlavský forvard Jiří Hanzal, a Dukla znovu vedla. „Dostal jsem puk přes obránce a jel ze strany úplně sám. Další bek mi trochu křížil cestu, takže jsem se rozhodl vystřelit. Zamířil jsme mezi nohy a byl z toho gól,“ usmíval se rodák z jižních Čech. „Nechci, aby to vypadlo nějak nafoukaně, ale myslím, že po prvních deseti patnácti minutách jsme byli lepším týmem,“ dodal.

Poslední podpis pod překvapivé, ale naprosto zasloužené vítězství, udělal čtrnáct vteřin před koncem znovu Daniel Hodek. Pro nejproduktivnějšího jihlavského hráče uplynulé sezony to přitom byly vůbec první střelecké úspěchy v přípravě. „A víc gólů už teď ani dát nechci. Zase až teprve 12. září, kdy začne sezona,“ smál se Hodek.

Po třech vystoupeních v Tipsport cupu má Jihlava na kontě šest bodů a z druhé pozice ztrácí na vedoucí Pardubice jediný bod. Stále tedy zůstává ve hře o postup do semifinále letního poháru. V posledním utkání přivítá v úterý 18. srpna na Horáckém zimním stadionu Kladno. „Uvidíme, v jaké sestavě přijede. Pokud dorazí v té nejsilnější, tak to bude výborné jak pro nás, tak i diváky. Proto se přece tenhle pohár hraje,“ nechal se slyšet Mejzlík.