Jihlavští hokejisté se v neděli doma utkají s Vídní

22.08.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká souboj se zahraničním soupeřem. V dalším přípravném utkání před startem nové prvoligové sezony se na Horáckém zimním stadionu představí Vídeň Capitals. Zápas se hraje netradičně v neděli 23. srpna, čas začátku však zůstává stejný. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.

Pro Duklu bude nedělní souboj s rakouským týmem jakousi generálkou na semifinále Tipsport cupu, které bude k vidění na Horáckém zimním stadionu o tři dny později. „Chceme vyhrát každý zápas,“ zní odhodlaně z jihlavské kabiny. „Myslím, že to bude zase něco jiného. Pro nás určitě zajímavá konfrontace,“ říká o souboji s Vídní asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

První čtyři přípravné duely Jihlava prohrála, jenomže pak vstoupila do letního poháru a začala její parádní jízda. Výhry v soubojích s Vrchlabím, Slavií Praha a Kladnem ji posunuly mezi čtyři nejlepší týmy Tipsport cupu. „Určitě to nebyl náš prvotní plán, ale teď, když se to povedlo, je to velmi příjemné,“ usmívá se jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Vídeň sehrála v Česku už několik zápasů, přičemž jedním ze soupeřů Capitals byla také Horácká Slavia Třebíč. Regionálního rivala jihlavských hokejistů porazil rakouský tým, v jehož barvách nastupuje řada Kanaďanů, 5:3. V dalším duelu pak ovšem prohrál s extraligovou Kometou Brno 2:5.