1:2
(0:1, 0:0, 1:1)

Jihlava nestačila Vídni. Podle trenéra především v rychlosti

23.08.2009 / Wally, Eva Streichsbierová

Po úspěšných vystoupeních v Tipsport cupu přivítala Dukla v nedělním podvečeru Vídeň. Rakušané se do vedení dostali v poslední minutě první třetiny, domácí vyrovnali v 57. minutě, díky Tomáši Čachotskému. O necelé dvě minuty později však vrátil vedení na stranu hostí Francois Bouchard a Jihlava prohrála 1:2.
23.08.2009 18:00, Přípravné zápasy - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Březina, Chvátal, Kašpar, Rašner - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Minčák, Man - Bezděk, Hanzal, Polcar - Hrbatý, Suk, Krupka
1

Vídeň

Cassivi - Bjornlie, Bouchard, Kranjc, Lakos, Werenka, Casparsson, Schweda - Gratton, Draschkowitz L., Rodman - Lebeau, Draschkowitz Ch., Rotter - Nageler, Selmser, Kraxner - Teppert, Ofner, Tropper
2
Branky a nahrávky: 57. Čachotský (Hodek) - 20. Nageler (Lakos), 59. Bouchard. Rozhodčí: Vokurka - Blažek, Paulík. Vyloučení: 7:8, navíc Selmser (WIE) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 452. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Dukla začala proti rakouskému soupeři poněkud vláčně. Naopak hosté se od začátku drali před jihlavskou branku, kterou tentokrát hájil dvacetiletý Marek Benda. „Z naší strany to opravdu ze začátku bylo hodně ospalé. Soupeř byl jednoznačně lepší. Dobře bruslil, hrál rychle, a to nám dělalo velké problémy,“ přiznal hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

Vídeň se také jako první ujala vedení. Chvilku před koncem úvodní části se prosadil Nageler. Hubený náskok pak Capitals drželi až do 57. minuty, kdy vyrovnal jihlavský útočník Tomáš Čachotský. Jenomže nerozhodný výsledek se hostů z Rakouska pranic nelíbil. Minutu před závěrečným hvizdem zvrátil výhru na stranu svého týmu Bouchard.

„Během druhé a třetí třetiny šel náš výkon přeci jen nahoru. Dostávali jsme se do šancí, ale pořád tam byl ten velký rozdíl v rychlosti. Já jsem moc rád, že tenhle soupeř do Jihlavy přijel, alespoň si naši mladí hráči vyzkoušeli o čem je mezinárodní hokej,“ prohlásil šéf jihlavské střídačky.

Dukla nakonec v utkání prohrála 1:2. A možná i proto, že nedokázala využít dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. „Znovu se budu opakovat. Soupeř k našim klukům strašně rychle přistupoval, na což oni nejsou zvyklí. Capitals nás dnes přehráli v rychlosti zpracování puku, přihrávek a založení útoku,“ byl přesvědčen Augusta. „Každopádně je také potřeba pochválit oba gólmany. Jen díky nim jsme viděli pouhé tři branky,“ dodal.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie