Puk za záda vídeňského gólmana dostal jen Čachotský

24.08.2009 / Eva Streichsbierová

Téměř sedmapadesát minut hledali jihlavští hokejisté cestu za záda vídeňského gólmana Cassiviho marně. Povedlo se to až Tomáši Čachotskému, který v nedělním přípravném utkání srovnával na 1:1.. „S klukama v útoku jsme si řekli, že to ještě zkusíme. Vznikla mela před brankou, ke mně se najednou dostal puk, a tak jsem se ho snažil poslat z otočky bekhendem nahoru. No a povedlo se,“ popsal gólovou situaci sedmadvacetiletý forvard. „Stejně to ale nakonec na remízu nestačilo,“ dodal.

Hosté z Rakouska byli zkrátka v neděli večer na Horáckém zimním stadionu lepším týmem. Dukla se především hodně špatně rozjížděla. Začátek ji zastihl v herním útlumu a nebýt gólmana Marka Bendy, mohla prohrávat víc než jen 0:1. „Jo, bylo to z naší strany všelijaké, těžkopádné. Chyběla tomu jiskra,“ souhlasil Čachotský. „Měli jsme v sobotu volno a v neděli se sešli až na zápas. A myslím, že to bylo dost znát,“ pokyvoval hlavou.

Jihlava ztrácela hlavně v rychlosti. A nedařily se jí ani přesilové hry. V poslední třetině dokonce promarnila dvouminutovou převahu dvou můžu v poli! „Je potřeba na tom do začátku ligy zapracovat. Z takových šancí prostě musíme skórovat, pokud budeme chtít vyhrávat,“ měl jasno autor jediné přesné střely Dukly v zápase. „Ale je pravda, že teď je taky nekvalitní led. Bek od modré v podstatě ani nemůže střílet hned z první, protože puk na ledě skáče a všelijak se vrtí,“ krčil rameny.

Chvílemi se na jihlavském ledě také pořádně jiskřilo. Hosté z Rakouska si totiž v soubojích nebrali servítky. A jedním z domácích hráčů, kteří jim v tomto ohledu zdatně sekundovali, byl obránce Marek Chvátal. „Jo, neměl jsem s tím problém," hlásil patadvacetiletý bek. "Oni mají v týmu hodně Kanaďanů, což bylo na jejich hře dost patrné. Každopádně mně to nevadilo, bral jsem ten zápas jako super přípravu,“ svěřil se.

Možná by se dokonce dalo říct, že tohle utkání bylo Chvátalovi šité na míru. Jihlavský rodák, který bude oblékat dres Dukly až do 20. září, se totiž chystá odehrát nadcházející sezonu v jedné z nižších zámořských soutěží. „Už jsem tam kdysi jako junior hrál, takže vím, do čeho půjdu. A je fakt, že takhle jsem si to aspoň osvěžil,“ usmíval se budoucí bek amerického týmu Rapid City Rush.