Jihlava hostí Zlín, vítěz si zahraje finále Tipsport cupu

25.08.2009 / Eva Streichsbierová

Horácký zimní stadionu zažije ve středu v podvečer boj o postup do finále hokejového Tipsport cupu. V 18:10 se proti sobě postaví prvoligová Dukla Jihlava a extraligový Zlín. „Jestli bude tenhle zápas něčím výjimečný? To ano, protože ho bude dávat televize,“ usmíval se asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Souboje s účastníkem nejvyšší domácí soutěže se jihlavští příznivci dočkají znovu po osmi dnech. Minulý týden v úterý doma Dukla porazila po velmi dobrém výkonu Kladno 3:1. „Na zápas se samozřejmě těšíme, extraligový soupeř je prostě extraligový soupeř. Navíc jsme rádi, že se hraje u nás. Věříme, že dorazí hodně našich fanoušků,“ svěřil se s přáním trenér.

Žádnou speciální přípravu na zlínského protivníka Dukla nechystala. „Kdepak, nic takového,“ zamítavě kroutil hlavou Mejzlík. „Tréninky odpovídaly období, ve kterém nyní jsme. Žádné ladění nebylo, jdeme do utkání z plné přípravy,“ dodal Augustův asistent.

Jihlava posbírala v základní skupině letního poháru devět bodů, Zlín získal ve čtyřech zápasech o jeden víc. Do krajského města Vysočiny by měl ve středu přicestovat i se svými největšími hvězdami – Petrem Leškou a Jaroslavem Balaštíkem. „Ale to není jenom o těchto dvou hráčích, Zlín má hodně kvalitních hokejistů,“ hlásil trenér.

Podle něj bude důležitý pohyb. O tom se ostatně Dukla přesvědčila už v nedělním přípravném utkání s Vídní. Rakouský tým byl výrazně rychlejší, i proto vyhrál 2:1. „Když není pohyb, je to o ničem,“ souhlasil Mejzlík.

V sestavě jihlavského mužstva bude ve středu určitě chybět Jonáš Fiedler, který má poraněné rameno. „Absence může trvat až šest týdnů, podle toho, jak se to bude hojit,“ uvedl asistent šéfa jihlavské střídačky. „A nenastoupí ani Jarda Mareš. Každopádně výsledky testů má dobré, takže by se měl brzy zapojit do tréninku,“ dodal.