0:6
(0:3, 0:2, 0:1)

Hokejisté Dukly skončili těsně před branami finále poháru

26.08.2009 / Luboš Jaroš, Eva Streichsbierová

Přízvisko „kat extraligových celků“ chtěla Dukla Jihlava potvrdit i proti dalšímu soupeři z nejvyšší soutěže PSG Zlín. Od začátku utkání měli sice svěřenci trenéra Josefa Augusty více ze hry, nicméně zkušenější soupeř jim udělil tvrdou lekci z produktivity a do finále postoupil po výhře 6:0. Jihlava pro letošek v letním poháru skončila.
26.08.2009 18:10, Přípravné zápasy - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (41. Benda) - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Posmyk, Chvátal, Zelený, Kašpar - Hodek, Bakus, Čachotský - Man, Takáč, Rytnauer - Polcar, Hanzal, Bezděk - Krupka, Zeman, Hrbatý
0

Berani Zlín

Sedláček - Bořuta, Hamrlík, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Finsterle, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Köhler - Kubiš, Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, Čech
6
Branky a nahrávky: 14. Rachůnek, 14. Kollár, 19. Rachůnek (Leška, Finsterle), 23. Finsterle (Hamrlík), 35. Důras (Köhler, Kollár), 47. Důras (Kollár, Nosek). Rozhodčí: Hribík, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1413. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Domácí hokejisté se do extraligového soupeře na začátku zápasu pořádně obuli a úvodních dvanáct minut měli více ze hry. Ze svého tlaku však nedokázali nic vytěžit. „Měli jsme opravdu velké štěstí, že se Dukla neprosadila. Naopak jsme to byli my, komu se podařilo vstřelit první gól,“ oddechl si trenér zlínského týmu Zdeněk Venera.

Po několika prohospodařených příležitostech Jihlavy přišel dvojitý úder hostů. Nejprve využil obrovskou hrubku domácího beka Tomáše Ficence Rachůnek a jen pár vteřin po něm se trefil také Kollár. „Pro vývoj zápasu to byl rozhodující moment,“ byl přesvědčený šéf jihlavské střídačky Josef Augusta. „Dělali jsme moc chyb,“ dodal.

A hosté neměli s potrestáním soupeřových minel sebemenší problémy. Po čtyřiceti minutách vedli na Horáckém zimním stadionu už 5:0! „Všichni naši hráči samozřejmě moc chtěli uspět, jenomže se pak nedokázali vyrovnat se špatným výsledkem. Z naší strany bylo v tomhle utkání až příliš nepřesností,“ nešetřil svůj tým trenér.

V posledním dějství stanovili hosté ze Zlína výsledek na konečných 0:6 z pohledu Dukly. „Chtěli jsme vyhrát, ale že to bude takovým rozdílem, to jsme nepředpokládali,“ prohlásil Venera. „Teď jsme moc rádi, že si zahrajeme finále. Nevím jak ostatní mančafty, ale my jsme k poháru od začátku přistoupili vážně. Chtěli jsme uspět,“ dodal.

Ani Jihlava se však nemusí za svoje vystoupení v letošním Tipsport Cupu stydět. Už samotnou účastí v semifinále bohatě překročila původní plány. „Zlín si byl samozřejmě vědom toho, že jsme dokázali porazit Slavii i Kladno a od začátku také hrál velmi zodpovědně a soustředěně,“ uvedl Augusta, který ve svém hodnocení nezapomněl ani na fanoušky.

„Chtěl bych je opravdu pochválit, protože kluky po celou dobu drželi. Skvěle fandili a vytvořili tomuhle zápasu parádní kulisu,“ uznale pokyvoval hlavou. „Pro naše mladé hráče jsou takové souboje velmi důležité. Vidí rozdíl mezi týmem Zlína a naším. A pokud si ten rozdíl uvědomí, mohou pomýšlet, že si třeba někdy extraligu také zahrají. Ale ne s tímhle výkonem,“ přispěchal s dodatkem.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie