Zápas byl o chybách. A já to celé začal, smutnil Ficenc

27.08.2009 / Eva Streichsbierová

Není každý den posvícení. Přesně o tom se ve středu večer přesvědčili také jihlavští hokejisté. Zejména obránce Tomáš Ficenc bude chtít na semifinále Tipsport cupu se Zlínem co nejrychleji zapomenout. Právě on totiž vyrobil úvodní hrubku zápasu, která odstartovala kanonádu hostujícího týmu. „Je jasné, že z toho nemám dobrý pocit,“ přiznal po utkání jednatřicetiletý bek.

Dukla sice vstoupila do zápasu velmi aktivně a nebojácně a v prvních minutách extraligovému soupeři zle zatápěla. Jenomže pak přišla 14. minuta a s ní už zmiňovaná minela, kterou potrestal zlínský Rachůnek. „Byla to opravdu zásadní chyba. Pak přišel další gól a už bylo těžké se vrátit do zápasu,“ povzdechl si Ficenc.

Zkušený jihlavský hokejista však nebyl jediný, kdo ve středečním pohárovém duelu dělal hrubky. I proto ten konečný debakl. „Dneska rozhodovaly individuální chyby a my jich vyrobili hodně. No a celé jsem to začal já,“ sypal si popel na hlavu smutný hrdina utkání.

Výsledek 0:6 nebyl pro jihlavské hokejisty příliš dobrou vizitkou pro přímý přenos České televize. „Takhle to nemůžeme brát, že to bylo zrovna v televizi. Naplno se musí hrát každý zápas. Bohužel nám ten dnešní absolutně nevyšel,“ pokračoval v kritice Ficenc.

Z celkového pohledu si však Dukla nemusí až tak stýskat. V letošním Tipsport cupu předváděla až na utkání se Zlínem parádní výkony a semifinálovou účastí bohatě předčila očekávání. „Vesměs to byly dobré zápasy. Z toho dnešního si musíme vzít hlavně ponaučení. Soupeř byl lepší a my už nesmíme dělat tolik chyb,“ zakončil pohárové hodnocení jihlavský bek.