Dukla se pokusí oplatit Chrudimi domácí porážku

01.09.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká předposlední přípravné utkání před startem nové prvoligové sezony. Svěřenci trenérské dvojice Josef Augusta, Roman Mejzlík se k němu vypraví do Chrudimi. V přípravném období se oba celky střetnou už podruhé, v prvním slavili Východočeši vysoké vítězství 6:2. Dnešní souboj začne v 18 hodin.

V Jihlavě se Chrudim 4. srpna představila ve velmi dobrém světle. A podobný výkon lze z její strany očekávat i dnes. „Soupeř má hodně zkušené mužstvo. Spousta hráčů si v minulosti zahrála extraligu,“ ví o kvalitách Východočechů hlavní kouč Dukly Josef Augusta. „I když je to pořád ještě příprava, začátek sezony se blíží, takže chceme samozřejmě uhrát co nejlepší výsledek,“ dodává.

Navíc na Horáckém zimním stadionu nastoupila Jihlava k v prvnímu vzájemnému měření sil s týmem složeným převážně z mladíků. „Což se na hře projevilo. Kvalita tehdy byla na straně soupeře,“ přiznává šéf jihlavské střídačky. „Teď už ale chceme dávat co nejvíc prostoru hráčům, kteří by pak měli pravidelně nastupovat i v sezoně,“ hlásí.

Dukla má za sebou už deset duelů v přípravném období. Celkem šestkrát prohrála, jednou remizovala a ve třech případech se radovala z vítězství. Všechny přitom zaznamenala v letním Tipsport cupu, v němž se nečekaně dostala až do semifinále. „Lepší soupeře a zápasy do přípravy jsme si ani nemohli přát,“ je přesvědčen Augusta.