Řehoř dělá trenérovi radost, znovu pustil jen jeden gól

02.09.2009 / Eva Streichsbierová

Povedený vstup do zápasu a spolehlivý výkon gólmana Milana Řehoře. To byly dvě základní ingredience, díky nimž si Dukla v úterý vezla z Chrudimi vítězství 2:1. „Milan nás podržel hlavně ve druhé třetině, kdy zlikvidoval snad tři tutovky soupeře,“ pochvaloval si práci svého svěřence trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

V té době už vedla Jihlava 2:0. Jako první se střelecky prosadil Jiří Man a tři minuty před koncem úvodní části přidal druhý jihlavský gól Daniel Hodek. Stejný výsledek pak svítil na ukazateli skóre i po čtyřiceti minutách hry.

„V poslední třetině nás domácí přestříleli snad 16:8. Přičemž až do nějaké šestnácté minuty jsme my vystřelili jenom čtyřikrát. Vedli jsme, takže jsme se už nehnali dopředu, soustředili jsme se na obranu,“ hlásil kouč gólmanů Dukly. „No a dopadlo to dobře,“ dodal s úsměvem.

Jeden gól během šedesáti minut inkasoval brankář Řehoř podruhé za sebou. V pátek povolil stejný počet úspěšných střel havlíčkobrodským Rebelům. „Je to náš záměr, řekli jsme si, že budeme hrát maximálně na jeden nebo dva obdržené góly. Takže z tohohle pohledu jsem samozřejmě spokojený. Zvlášť když v Brodě na něj šlo přes čtyřicet střel a v Chrudimi kolem pětatřiceti,“ uvedl Jaroš.

Ten si po každé třetině vezme svého svěřence stranou a pěkně za čerstva mu poví o všech chybách, které za dvacet minut postřehl. „Je to tak,“ pokyvoval hlavou. „Ale neupozorňuju ho jenom na chyby, říkám mu také, co se mi líbilo. Chci, aby si Milan držel svůj určitý standard,“ vysvětloval.

Duklu čekají do startu nové prvoligové sezony ještě dva přípravné duely. V pátek vyrazí do Skalice a příští týden se pak představí na ledě druholigového Žďáru nad Sázavou. „V obou zápasech by měl chytat Milan a v utkání se Žďárem pak za domácí nastoupí Benda i Vajner. Takže bychom měli vidět v akci všechny tři naše gólmany,“ prozradil Jaroš.