1:2
(0:2, 0:0, 1:0)

Dukla inkasovala jenom jednou a slavila v Chrudimi výhru

01.09.2009 / Petr Dejnožka

Hokejisté Dukly Jihlava oplatili Chrudimi domácí porážku. Začátkem srpna ji podlehli na vlastním ledě v přípravném souboji 2:6, o téměř měsíc později však slavili na východě Čech těsné vítězství 2:1. Cesta k úspěchu Dukly vedla především přes spolehlivý výkon gólmana Milana Řehoře. Za Jihlavu stříleli přesně Jiří Man a Daniel Hodek.
01.09.2009 18:00, Přípravné zápasy - 9. kolo

HC Chrudim

Barta (od 20. Koutský) - Charousek, Mocek P., Mocek D., Malinský, Suchý, Vágner - Zadina, Martinec, Bělohlávek, Šeda J, Blažek, Procházka, Žák, Král, Jindřich
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Chvátal, Kašpar, Březina, Novák - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Minčák, Man - Hrbatý, Bezděk, Krupka - Suk, Hanzal, Kuřítko
2
Branky a nahrávky: 47. Blažek (Šeda, Procházka) – 5. Man (Hrbatý), 17. Hodek (Bakus). Rozhodčí: Kareš - Hájek, Kis. Vyloučení: 12:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 310. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

V úvodu utkání měli domácí více ze hry. Do první příležitosti, která zaváněla skórováním se dostal hned v začátku Marek Zadina, jehož střelu však jihlavský Řehoř pokryl. První větší akce na straně druhé už gólem skončila. Únik jeden na jednoho perfektně vyřešil Jan Hrbatý, vypálil na Bartu, který dokázal puk pouze vyrazit před sebe, kde stál v pozoru připravený Jiří Mana otevřel skóre utkání – 0:1. V 11. minutě mohl vyrovnat Zdeněk Žák, který téměř sám před brankářem hledal Ladislava Jindřicha. Ten ale přihrávku příliš nečekal a nedokázal trefit puk. Následující minuty byly takové oťukávající, ale více ze hry měla Jihlava. Druhého úspěchu se hráči Dukly dočkali v 17. minutě, když chybu Blažka potrestal překrásnou střelou od kruhů Daniel Hodek0:2. Otřesení domácí hokejisté mnoho ani nadále nepředváděli. Za zmínku stojí jen střela Petra Mocka, ale ani ona přesný cíl nenašla. Do druhé periody se tedy šlo za stavu 2:0.

Do druhé dvacetiminutovky vystřídali domácí brankáře. Mezi tyče se postavil Vladislav Koutský. V úvodu ale příliš práce neměl, protože Chrudimští přidali na tempu a měli i nějaké šance. Bekhendový pokus Procházky chytil Řehoř výstavním semaforem. Následná střela Petra Suchého se mezi tři tyče nevešla. O tom, že na ledě hraje i Jihlava dala vědět střela Maleny, která výrazně prověřila připravenost nové chrudimské jistoty. V další obrovské příležitosti byl Tomáš Blažek, který se snažil letící puk sklepnout do branky. Jeho teč letěla však jen o centimetry vedle levé tyče. O změnu skóre se mohl postarat také ve 36. minutě Jiří Man, který v úniku dva na jednoho po přihrávce vypálil. Jeho přízemní střelu vyrazil Koutský lapačkou. Druhá třetina skončila bez branek.

Se stejným elánem vstoupili Chrudimští i do třetí části. Snížit mohl Procházka, ale jeho dělovka po vhazování skončila na břevně jihlavské branky. Chrudim se tak snažila, až to vytoužené ovoce přecejen přineslo. Jan Šeda tak dlouho hledal, až našel před brankou volného Tomáše Blažka, který neměl moc velký problém dorazit puk do branky – 1:2. Domácí se nadále snažili, ale proti nim stála jistota v jihlavské brance – gólman Řehoř. Vágner, Martinec, Charousek, ani jeden z této trojice ze slušných pozic brankáře Řehoře překonat nedokázal. Celkem 310 diváků v chrudimské hale vidělo se závěrečnými minutami ještě větší tlak domácích hokejistů, ale vyrovnávací gól už nepřišel. Chrudim tedy vyrovnat nedokázala a Dukla si tak odváží výhru 2:1.