Jihlava vyrazí na Slovensko. I s útočníkem Křišťanem

03.09.2009 / Eva Streichsbierová

Měla to být generálka jihlavského týmu, ale ta se nakonec o pár dnů odkládá. Dukla se v pátek 4. září představí v 17 hodin v dalším zápasovém testu ve Skalici a ve středu pak pocestuje k posledním přípravnému utkání na led druholigového Žďáru nad Sázavou. „Řekli jsme si, že by herní pauza mezi posledním zápasem a začátkem ligy byla až moc dlouhá,“ vysvětlil zařazení ještě jednoho souboje navíc asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Každopádně už v pátek na Slovensku by měl jihlavský tým nastoupit v sestavě, která pak vyjede na led také v úvodním soutěžním kole proti Třebíči. „Pořád máme ale zraněného Jonáše Fiedlera a Jardu Mareše, takže určitě nastoupíme bez těch dvou. Juniory už si brát nechceme, protože jim příští týden taky začne sezona,“ uvedl trenér.

Místo ve čtvrtém útoku však ani v jednom ze dvou nadcházejících přípravných duelů prázdné nezůstane. S Jihlavou totiž začal trénovat útočník Radim Křišťan. Jednadvacetiletý hokejista naposledy působil v konkurenčním Havlíčkově Brodě. „Je u nás na zkoušku. Dostane příležitost v obou zápasech a pak se rozhodneme, jestli se ten jeho pobyt u nás prodlouží, či nikoliv,“ prozradil Mejzlík.

A jaká je momentálně situace okolo už zmiňovaných marodů? „Jonáš už začal pomalu trénovat, takže se snad dá brzy dohromady. No a co se týká Jardy Mareše, tak u něj je ta situace horší. Pořád má určité problémy, které mu zatím nedovolují zapojit se s námi do přípravy. Uvidíme za pár dnů,“ krčil rameny kouč.

Od vyřazení v semifinále Tipsport Cupu absolvovala Jihlava už dvě přípravná utkání. Před týdnem v pátek uhrála remízu 1:1 v Havlíčkově Brodě a v úterý si zajela do Chrudimi pro vítězství 2:1. Oba duely jsou dobrou vizitkou pro obranu i brankáře. „Hlavně pro brankáře,“ zdůraznil Mejzlík. „Opravdu jsme dostali tak málo gólů jen díky Řehymu. V obraně je pořád na čem pracovat. Například teď v Chrudimi jsme dělali ve druhé třetině mraky chyb,“ přiznal.