3:2
(0:1, 2:0, 1:1)

Dukla sahala ve Skalici po remíze, nakonec těsně prohrála

04.09.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté na Slovensku neuspěli. V předposledním přípravném utkání podlehli extraligové Skalici těsně 2:3. Oba góly Dukly zařídil útočník Lukáš Krupka. Nejprve se trefil v první třetině a druhou branku přidal v závěrečném dějství. „Skalice je velmi kvalitní soupeř. Sice jsme prohráli, ale byla to pro nás výborná prověrka,“ pochvaloval si utkání asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.
04.09.2009 17:00, Přípravné zápasy - 10. kolo

HK 36 Skalica

3

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Chvátal, Kašpar, Březina, Novák – Hodek, Bakus, Čachotský – Rytnauer, Minčák, Man – Hrbatý, Bezděk, Krupka – Suk, Hanzal, Křišťan
2
Branky Jihlavy: Krupka (Bezděk), Krupka (Rytnauer)

Průběh utkání

Do utkání vstoupila Dukla poněkud nedisciplinovaně. „Během prvních deseti minut jsme měli tři vyloučené, což je strašně moc,“ postěžoval si trenér. „Všechny přesilovky domácích jsme ale přežili. A pak se nám dokonce podařilo dát šťastný gól,“ dodal.

V prostřední části se ke slovu dostali také skaličtí střelci. „Udělali jsme moc individuálních chyb a od dvou gólů nás nezachránil ani skvělý Milan Řehoř. Byl naším nejlepším hráčem,“ hlásil Mejzlík. Jihlavský brankář podle něj přiváděl chvílemi domácí hráče k zoufalství, šestkrát si na něm vylámala zuby dokonce i největší hvězda Skalice – Žigmund Pálffy.

Poslední třetina skončila nerozhodně 1:1. Domácí nejprve odskočili Dukle na rozdíl dvou branek, za Jihlavu se pak ale podruhé trefil Lukáš Krupka a vykřesal naději na nerozhodný výsledek. „Ještě jsme v závěru sahali po třetím gólu, jenomže jsme nedokázali využít šanci, takže z toho remíza nebyla. Každopádně až na druhou třetinu jsme ve Skalici odehráli dobré utkání,“ zakončil hodnocení zápasu trenér.