Boha jeho, čo to máte za brankára, křičel prý Pálffy

06.09.2009 / Eva Streichsbierová

Úplně sám stál před jihlavskou brankou, stačilo se jenom zeptat, kam přesně má puk umístit. Jenomže najednou se zničehonic vymrštila lapačka gólmana Milana Řehoře. Ten večer si vychytal pětadvacetiletý brankář Dukly skalického útočníka Žigmunda Pálffyho už pošesté! „Zápas vyšel Milanovi skvěle,“ pochvaloval si trenér jihlavských gólmanů Petr Jaroš.

Jihlava sice ve Skalici nevyhrála, ale přesto zanechala na Slovensku dobrý dojem. A ten úplně nejlepší právě brankář Řehoř, který trápil především lídra domácího týmu – Pálffyho. Někdejší hvězda NHL byla chvílemi z Řehořových zákroků doslova zoufalá. „Když mu Milan chytil šestou tutovku, jel Žigy kolem naší střídačky a vztekle utrousil: Boha jeho, čo to máte za brankára?“ smál se Jaroš.

Ten si skalického útočníka pamatuje ještě ze svého zámořského angažmá. „Sledoval jsem ho, když hrál za Los Angeles Kings. A několikrát jsem měl možnost se s ním osobně setkat. Je to velmi šikovný hokejista, takže mě potěšilo, že se právě proti němu dokázal Milan takhle vytáhnout,“ svěřil se trenér gólmanů. „I pro jeho psychiku je to skvělá vzpruha,“ dodal.

Přesto našel na výkonu svého svěřence i pár chyb. „Nechci ho jenom chválit, pořád je co zlepšovat. Třeba jsem mu vyčetl druhý gól. Podle mě mohl tu situaci řešit trochu jinak,“ prohlásil Jaroš. „Ale jinak to byl opravdu dobrý zápas. Celkem šlo na Milana ten večer 52 střel, takže byl pořádně vytížený. A to je jenom dobře,“ uzavřel hodnocení pátečního souboje ve Skalici, v němž Dukla prohrála těsně 2:3.