Trenér po zápase hodně nadával, přiznal Staněk

20.09.2009 / Eva Streichsbierová

Podle papírových předpokladů neměla mít Dukla se svým sobotním soupeřem větší práci. Šumperk do vystoupení na Horáckém zimním stadionu oba úvodní zápasy prohrál a navíc nastřílel pouhé dva góly. Jenomže v Jihlavě spustil kanonádu, která skončila výhrou 6:5. „Já si nemyslím, že bychom Šumperk podcenili. Věděli jsme, že hraje dobře, hlavně na dlouhé přihrávky. Měli jsme si je pohlídat, ale to se nestalo,“ povzdechl si jihlavský obránce Pavel Staněk.

Už začátek měla Dukla špatný. Po patnácti minutách prohrávala 0:2, když obě branky inkasovala v oslabení po tečích těsně před gólmanem Milanem Řehořem. „Přesilovky hráli dobře, výborně před mnou stínili. První gól byl vlastní a druhý tečoval jejich hráč nohou. Všechno šlo do protisměru,“ přiznal pětadvacetiletý rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Ani jemu se tentokrát utkání příliš nepovedlo. Zatímco v předchozích dvou duelech to byl právě on, kdo udával směr vítězství, v sobotním souboji se Šumperkem pustil šest gólů. „Bohužel, to se stává. Předtím jsem měl štěstí, které ale v tomhle utkání někam odešlo. Nechtělo mě trefit nic navíc. Dneska jde porážka na mě,“ prohlásil sebekriticky Řehoř.

Trenér domácího týmu Josef Augusta si to ale tak úplně nemyslel. Podle něj nesl velkou část viny útočník Jonáš Fiedler, který se nechal už v první třetině vyloučit do konce zápasu. „Udělal hloupý faul, čímž překazil naše plány. Mohli jsme mít potom v určité fázi ještě mnohem větší údernou sílu,“ zlobil se na svého svěřence kouč. „No a pak samozřejmě propadla hlavně naše druhá pětka. Pokud někdo prohraje tenhle zápas 0:5, tak je to hodně, hodně špatné,“ dodal.

Po mizerném úvodu se přitom Jihlava vzpamatovala a na konci druhé části už vedla o dva góly. Na 4:2 zvyšoval náskok svého týmu ve 39. minutě obránce Pavel Staněk. „Řekli jsme si, že to musíme v poslední třetině udržet, jenomže se nám to nepodařilo. Nevím, čím si to vysvětlit. Prostě jsme dělali zbytečné chyby vzadu,“ smutnil jihlavský bek.

A ty dokázali hosté potrestat, takže si zaslouženě odváželi všechny tři body. Domácí hokejisté si pak v kabině vyslechli od trenéra hodně kritická slova. „Samozřejmě nás nešetřil, nadával hodně. A my se mu nemůžeme divit. Pokud po dvou třetinách vedeme o dva góly, tak prostě nemůžeme prohrát,“ měl jasno sedmadvacetiletý Staněk.