5:6
(1:2, 3:0, 1:4)

V zápase obratů Dukla ztratila první body

19.09.2009 / Pavel Zeman

Jihlavští hokejisté poprvé v letošní sezoně neuspěli. Na domácím ledě sice dokázali smazat dvougólovou ztrátu Šumperku a dostat se do vedení už 4:2. I na vyrovnání soupeře Dukla zareagovala znovu vedoucím gólem, ale Draci se ještě zvedli, otočili a vezou z Jihlavy vítězství 6:5. O branky žlutočervených se postarali dvakrát Oldřich Bakus, Rostislav Malena, Daniel Hodek a Pavel Staněk.
19.09.2009 17:30, 1. liga ČR - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Chvátal, Kašpar, Dobrovolný, Březina - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Minčák, Man - Krupka, Bezděk, Hrbatý - Fiedler, Hanzal, Suk
5

DRACI PARS Šumperk

Vojtek (41. Daneček) - Rimmel, Novajovský, Sedlák, Rangl, Ondráček, Vosátko - Pavelek, Barus, Hašek - Ambruz, Hulva, Antonovič - Meluzín, Podešva, Steber - Noga, Pekr, Orsava
6
Branky a nahrávky: 20. Bakus (Čachotský, Malena), 21. Malena (Bakus, Čachotský), 27. Hodek (Malena, Bakus), 39. Staněk (Hodek, Bakus), 51. Bakus (Hodek) - 3. Sedlák (Ambruz), 15. Antonovič (Sedlák), 42. Antonovič (Meluzín), 49. Noga (Antonovič, Novajovský), 52. Meluzín (Podešva, Novajovský), 54. Hašek (Barus). Rozhodčí: Wagner - Padevět, Prchal. Vyloučení: 3:10, navíc Fiedler (JIH) 5 plus do konce utkání. Využití: 4:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 1895. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:4, 5:4, 5:6.

Průběh utkání

Zatímco v úvodních dvou kolech elitní formace Dukly tápala, tentokrát se Malena, Staněk, Hodek, Bakus, Čachotský postarali o všech 5 branek v šumperské síti. Ostatní vyhořeli a štěstí opustilo i gólmana Milana Řehoře.

Začalo se proti všem papírovým předpokladům. Ve druhé minutě potrestal tečí Sedlákovi střely Martin Ambruz nedůslednost domácího obránce Březiny – 0:1. A o deset minut později bylo ještě hůř. Téměř totožná situace. Jen tu teč Sedlákovi střely tentokrát provedl Radim Antonovič - 0:2.

Aby té ledové sprchy pro borce s motivem orosené pivní sklenice na dresu nebylo moc, nachytal Oldřich Bakus ex-extraligového brankáře Vojtka střelou od zadního mantinelu - 1:2.

Ve 21.minutě srovnal na 2:2 dorážkou Bakusovy střely Rostislav Malena. A nejstarší obránce v kádru červenožlutých se zaskvěl i při třetím gólu, kdy připravil perfektním pasem pozici pro Daniela Hodka. Jak popsat danou situaci co nejpřesněji? Stačí říct Daniel Hodek a i tomu největšímu hokejovému laikovi dojde, že se stav utkání změnil - 3:2. Ve 39.minutě zvýšil střelou od modré čáry Pavel Staněk na 4:2 a zdálo se, že je dobojováno.

Jenže hosté změnili strážce svatyně. Místo Vojtka nastoupil Daneček, a to bylo živá voda. Radim Anotonovič ve 42.minutě naznačil, že dobojováno není – 4:3. Na 4:4 vyrovnal Jiří Noga, ke kterému se puk dostal po třech odrazech bruslí domácích hokejistů.

Tvrdit, že se domácí hokejisté pokoušeli opět strhnout vedení na svou stranu by bylo mírně nepřesné. Tak tedy, první pětka Jihlavy se opět pokoušela strhnout vedení na stranu Dukly. Povedlo se. Kapitán Oldřich Bakus, to je hráč, kterého Dukle závidí celá první liga - 5:4.

Za půl minuty odpověděl klasickým „haluzem“ Roman Meluzín a v 54.minutě dokonal obrat Jiří Hašek - 5:6.

Při hostech stálo v celém zápase neskutečné štěstí, ale znáte to: Každý sám svého štěstí strůjce...

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (trenér Šumperku): „Mně se to hodnotí dobře, protože jsme v této divoké přestřelce byli lepší. Nevím, co k tomu dodat, prostě jsme byli šťastnější.“
Josef Augusta (trenér Jihlavy): „V Jihlavě byla obrovská euforie. Někteří hráči si mysleli, že už tady nás nikdo neporazí. Začali jsme špatně – technickým vyloučením, což se nemůže takovým hráčům stát. To utkání jsme otočili z 0:2 na 4:2 a hráli jsme parádně. Jestliže ale druhá pětka prohraje 5:0, nemůžeme ten zápas vyhrát. Je to pro mužstvo další poučení. Hráči zatím nejsou schopni udržet výkonnost. Jsou tam jedinci, kteří to tady už léta dělají, ale ti další hráči, to je velký boj s nima. Znovu opakuji, jestliže druhá pětka dostane pět gólů, tak to je hodně hodně hodně špatný. Navíc to vyloučení toho hráče na začátku zápasu. Hráči jsou schopný uhrát skvělé zápasy, ale musí se zamyslet.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie