Dukla míří podruhé na led soupeře, tentokrát do Benátek

23.09.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká druhé vystoupení v nové sezoně na ledě soupeře. Před týdnem se Dukla představila v Hradci Králové, kde po velmi dobrém výkonu vyhrála 5:1. Dnes povede její cesta do Benátek nad Jizerou. A také v tomto případě pomýšlejí svěřenci trenérské dvojice Augusta, Mejzlík na bodový zisk. Utkání 4. kola první ligy začne v 17.30.

Ani jeden z dnešních soupeřů v předchozím duelu neuspěl. Benátky prohrály v Chomutově 0:2 a Dukla přenechala před vlastním publikem vítězství 6:5 Šumperku. „Pokud by se podobná přestřelka opakovala v náš prospěch, tak by to bylo dobré,“ usmíval se asistent hlavního kouče jihlavského týmu Roman Mejzlík. „Samozřejmě, že jsme nebyli spokojeni s tím, jaké laciné góly jsme dostávali. Takže tréninky byly v těchto dnech zaměřeny hlavně na obranu,“ dodal už se vší vážností.

Zatímco v defenzivě má Jihlava pořád na čem pracovat, s útočnou fází může být relativně spokojená. Bilance sedmnáct vstřelených gólů ve třech duelech, to je slušná vizitka. „Je pravda, že s hrou do předu až takový problém nemáme. Doufáme, že nám to ještě nějakou dobu vydrží. Ovšem pokud pět gólů dáme, ale na druhou stranu jich šest dostaneme, tak je to stejně celé k ničemu,“ prohlásil Augustův asistent.

Na led středočeského týmu už Dukla pocestuje bez obránce Marka Chvátal, který se chystá na cestu do zámoří, kde bude hrát jednu z tamních nižších soutěží. A nejistý je také start Jiřího Dobrovolného. „O tom, jestli nám ho Plzeň uvolní, se rozhodne na poslední chvíli,“ prozradil Mejzlík. Od pondělí se s jihlavským týmem připravuje žďárský bek Martin Pleva. „Je to jedna z variant doplnění, ale zatím s námi jenom trénuje. Do Benátek ještě nepojede,“ uvedl na adresu třiadvacetiletého obránce.

Dnešní soupeř Dukly nasbíral v předchozích třech zápasech o jeden bod méně než Jihlava a v prvoligové tabulce mu patří sedmá příčka. Jihlavští hokejisté se zatím usadili na čtvrté pozici. „Uvidíme, koho Benátkám pustí Liberec, jak jsou spolu domluveni. Každopádně je to silný soupeř, hlavně v domácím prostředí. My ale chceme bodovat,“ přesvědčoval trenér.