Jihlavští hokejisté splnili plán, domů se vraceli s výhrou

01.10.2009 / Eva Streichsbierová

„Z Vrchlabí jsme zatím moc bodů nedovezli, ale teď to jedeme změnit.“ S takovými plány odjížděli ve středu jihlavští hokejisté do Krkonoš. A svoje předsevzetí splnili na sto procent. Po šedesáti minutách hry se radovali z vítězství 2:1. „Myslím, že základ výsledku se zrodil už v první třetině, kterou jsme odehráli oproti předchozím zápasům velmi dobře,“ prohlásil asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

V zodpovědné hře pokračovala Jihlava i v dalším průběhu utkání. Ve druhé třetině ji pouze malinko zbrzdily dvě přesilové hry soupeře. „Přišly moc brzy po sobě a domácí se tím dostali trochu na koně,“ přiznal trenér. „Naštěstí nás parádně podržel Mára Benda,“ přidal pochvalu na adresu dvacetiletého gólmana.

A zcela oprávněně. Odchovanec karlovarského hokeje byl totiž ve středu ve Vrchlabí k nepřekonání! S naprostou jistotou řešil jednu ošemetnou situaci za druhou, čímž bořil sebevědomí Východočechů jako hrad z písku. „Opravdu je potřeba jeho výkon vyzdvihnout. Na to, že to byl jeho teprve druhý ligový zápas mezi muži, si vedl skvěle,“ nešetřil komplimenty Mejzlík.

V závěrečném dějství odskočila Dukla poměrně brzy domácímu týmu na rozdíl dvou gólů a v dalších minutách se potom ještě víc soustředila na obranu. Potíže začaly zhruba čtyři minuty před koncem, kdy vyfasoval jihlavský kapitán Oldřich Bakus pětiminutový trest za faul loktem. Svým přestupkem tak dal Vrchlabí do rukou velmi nebezpečnou zbraň!

„Ono nebylo moc vidět, k čemu tam vlastně došlo. My jsme jenom zahlédli, jak jde Olda do souboje, ale hned potom jsme se soustředili na to, kde je puk. No a o chvilku později se ozvala píšťalka a domácí hráč ležel na ledě. Těžko se k tomu nějak víc vyjadřovat,“ krčil rameny Mejzlík. „Naštěstí tenhle moment ovlivnil zápas jenom z toho pohledu, že jsme neudrželi čisté konto,“ oddechl si.

Díky vítězství 2:1 se Jihlava posunula v prvoligové tabulce na čtvrtou příčku, přičemž od třetího Havlíčkova Brodu jí dělí pouhý jeden bod. „Jsme samozřejmě spokojeni,“ svěřil se Augustův asistent. „Teď hlavně, abychom takhle pokračovali i v dalších kolech. Každopádně na začátek naší série zápasů venku to je parádní výsledek,“ dodal spokojený kouč. V sobotu cestuje Dukla do Berouna a příští týden ve středu se představí v Olomouci.