Dukla pokukuje po dalších třech bodech, jede do Berouna

02.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté před sebou mají druhou výpravu na led soupeře v jednom týdnu. Ve středu cestovali do Vrchlabí, kde vyhráli 2:1, tentokrát bude jejich cílovou stanicí Beroun. Souboj momentálně nejhoršího týmu prvoligové tabulky se čtvrtým začne v sobotu v 17.30. „Jedeme pro tři body,“ má jasno o plánech na sobotní podvečer útočník Dukly Jiří Hanzal.

Ten se v minulých dvou kolech střelecky probral. Do statistik se zapsal jak v domácím utkání s Havířovem, tak i ve středu ve Vrchlabí. „Jestli dorazila střelecká forma? No tak asi jo, snad se konečně vrací,“ usmívá se čtyřiadvacetiletý hokejista.

V Krkonoších těžil ze spolupráce s Ladislavem Rytnauerem a Lukášem Krupkou. Jejich gólová akce, která přinesla Dukle vedení 1:0, byla z kategorie lahůdkových. „Kluci si to parádně hodili a já dostal puk před prázdnou bránu. Pak už jsem ho do ní jenom zametl,“ pochvaloval si výstavní přihrávku Hanzal.

Dosavadních šest kol letošní sezony by se dalo z pohledu Jihlavy rozdělit do tří skupin. První dva zápasy odehrála s naprostým přehledem, v dalších dvou propadla a zatím poslední dva duely ubojovala. „Teď už ale žádné dvouzápasové cykly nebudou. Chceme v Berouně vyhrát,“ tvrdí přesvědčivě jihlavský forvard.

A podle tabulkových předpokladů by s tím neměla mít Dukla velké problémy. I když... „Doma jsou všechny týmy nebezpečné. Určitě není nic jasného,“ brání se nálepce favorita asistent hlavního kouče Roman Mejzlík. „Beroun má mladý mančaft, doplněný o pár zkušených hráčů. Nebude to jednoduché,“ dodává.

Přesto si Jihlava jiný cíl než tři body dávat nemůže. Už také proto, že Medvědi doposud nasbírali pouhé tři body, přičemž svým soupeřům nastříleli dohromady jen šest gólů! „Já nechci Beroun v žádném případě podceňovat, ale pokud chceme hrát špičku první ligy, tak tyhle týmy prostě musíme porážet,“ hlásí Hanzal.

Jediné vítězství z šesti zápasů si Středočeši připsali ve 3. kole, kdy vyhráli na ledě Tábora 3:2. O první místo v týmové produktivitě se dělí dvojice hráčů – útočník David Švagrovský a zkušený bek Jaroslav Nedvěd. Oba mají na kontě 1 gól a 2 asistence. V Jihlavě se na čele kanadského bodování drží kapitán Dukly Oldřich Bakus, který přidal ke čtyřem přesným trefám pět přihrávek.

Původně měla mít v souboji 7. kola výhodu domácího ledu Dukla, jenomže kvůli vystoupení ruského ledového cirkusu 3. října na Horáckém zimním stadionu se s Berounem dohodla na výměně pořadatelství. Kvůli tomu teď během osmi dnů vyrazí ven celkem třikrát. „Zatím je ta třízápasová série venku dobře nastartovaná. Teď jenom doufáme, že se nám podaří v ní pokračovat,“ přeje si Mejzlík.

Zápasy 7. kola – sobota 3. října:

Havlíčkův Brod – Vrchlabí 17.00
Kadaň – Havířov 17.00
Znojmo – Tábor 17.30
Chomutov – Olomouc 17.30
Beroun – Jihlava 17.30
Třebíč – Benátky nad Jizerou 17.30
Chrudim – Ústí nad Labem 18.00
Hradec Králové – Šumperk 18.00