3:1
(1:0, 2:1, 0:0)

Dukla na Medvědy nevyzrála

03.10.2009 / Jakub Mezlík

Ani tentokrát nedokázali jihlavští hokejisté navázat na dvě předchozí vítězství a radovat se z tříbodového zisku potřetí v řadě. A opět jejich rozjezd zastavil tým ze dna tabulky. Dukla v sobotu prohrála v Berouně 1:3. Domácí Medvědi se dostali do vedení v závěru první třetiny a uprostřed zápasu si vytvořili dvoubrankový náskok. Ten sice zmírnil svoji trefou Oldřich Bakus, Berounští ale našli rychlou odpověď. Poté už Jihlava Přikrylovu branku dobývala marně.
03.10.2009 17:30, 1. liga ČR - 7. kolo

Medvědi Beroun 1933

Přikryl - Mrázek, Nedvěd, Bolf, Braniš, Vošmik, Vojta, Malý - Besser, Švagrovský, Šinágl, Pavel, Vlček, Mrňa, Kafka, Novotný, Luňák, Tvrzník, Rudovský, Kupec, Krätzer
3

HC Dukla Jihlava

Benda - Staněk, Ficenc, Dobrovolný, Březina, Malena, Takáč, Kašpar - Hodek, Minčák, Rytnauer, Fiedler, Bakus, Bezděk, Hanzal, Hrbatý, Man, Čachotský, Krupka, Suk
1
Branky a nahrávky: 20. Rudovský (Švagrovský, Kafka), 32. Rudovský (Kafka), 35. Besser (Švagrovský, Vojta) - 33. Bakus (Malena, Rytnauer). Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté pálili v úvodní desetiminutovce jednu šanci za druhou, což se jim nakonec vzhledem k dalšímu průběhu vymstilo. Dvakrát na Přikryla nevyzrál z bezprostřední blízkosti Bezděk, Takáčova střela dokonce zazvonila o tyč berounské branky.

Medvědi se sice rozjížděli pomalu, ale když přečkali úvodní jihlavský tlak, udeřili sami. V poslední minutě první třetiny překonal Bendu Jan Rudovský. Po přihrávce Švagrovského si najel před jihlavského gólmana a poslal puk do odkryté horní poloviny branky.

Zbylé tři góly sobotního utkání padly během necelých tří minut krátce po polovině zápasu. Nejprve zvýšil berounský náskok i své gólové konto v zápase střelou k levé tyči Jan Rudovský, poté se povedlo Oldřichu Bakusovi v přesilovce tečovat Malenovu střelu.

Přikryl ale kapituloval poprvé a naposled v zápase. Zato Benda musel lovit puk ze sítě ještě jednou. Švagrovský našel přesnou křižnou přihrávkou Jana Bessera, a ten se nemýlil. Stav 3:1 nejenže vydržel do druhé přestávky, změnu nepřinesla ani závěrečná třetina, a tak Jihlava odjíždí ze středních Čech s prázdnou.