Takáč: Rozhodla první třetina, měli jsme dát nějaké góly

04.10.2009 / Eva Streichsbierová

Mohl nasměrovat Duklu k vítězství, jenomže jeho střela z úvodní třetiny skončila pouze na tyči berounské branky. Jihlavský obránce Milan Takáč měl v 7. kole první ligy smůlu. „Ani to snad nebyla střela, spíš nahození. Ale je to jedno, stejně z toho gól nebyl,“ smutnil čtyřiadvacetiletý odchovanec košického hokeje.

Mladý slovenský bek však nebyl jediný, kdo v úvodu sobotního duelu na ledě berounských Medvědů selhal v koncovce. „První třetina rozhodla. Měli jsme v ní spoustu šancí, mohli jsme vést klidně i o čtyři góly,“ povzdechl si Takáč.

Jenomže skutečnost byla jiná. Zatímco Dukla se snažila dobýt obranu domácího týmu v téměř pravidelných intervalech, jihlavský gólman Marek Benda musel být pořádně zmrzlý. A těsně před prvním odchodem do kabin také poprvé inkasoval.

„Pro sebevědomí to není nic příjemného, když máte jednu šanci za druhou a soupeř vystřelí jednou a je z toho gól,“ svěřil se mladý bek, který si ve druhé dvacetiminutovce vyslechl od trenéra i pár nelichotivých slov. Byl totiž na ledě v době, kdy Beroun skóroval podruhé. „Bohužel, je to tak,“ přiznal.

Dukla má zatím na kontě 12 bodů a v prvoligové tabulce je po sedmi odehraných kolech na šestém místě. Podle kouče Josefa Augusty má jeho tým problémy zopakovat slušný výkon ve více zápasech po sobě. „Nezbývá, než hned v dalším kole v Olomouci dokázat, že je to jinak,“ prohlásil Takáč.

Slovenský hokejista přišel do Jihlavy letos v létě. Trenéři ho postavili do všech sedmi zápasů, v nichž posbíral tři kanadské body za jeden gól a dvě asistence. V klubových statistikách je prozatím třetím nejúspěšnějším obráncem.