Dukla se vypraví na sever Čech, čeká ji zápas v Kadani

28.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty dnes čeká cesta na sever Čech. V rámci 15. kola první ligy se představí v Kadani, která je v tabulce momentálně na 13. místě. Dukla půjde do zápasu ze šesté pozice. Utkání začne na kadaňském stadionu v 18 hodin.

Dnešní soupeř Jihlavy zatím nasbíral v letošní sezoně 16 bodů, přičemž nejcennější výhru si připsal v minulém kole, kdy se mu povedlo sesadit Chomutov z vedoucí pozice. Kadaň vyhrála na ledě svého regionálního rivala 2:1.

Také Dukla narazila v minulém kole na soupeře ze stejného regionu. V pondělí porazila před vlastním publikem Havlíčkův Brod 4:1. „Zápas měl všechno, co má správné derby mít. Myslím, že jsme si to všichni užili,“ nechal se po pondělním duelu slyšet jihlavský obránce Rostislav Malena.

Dvaatřicetiletému bekovi se souboj s Rebely náramně povedl. Na konto si připsal dva kanadské body. Nejprve asistoval u prvního gólu Tomáše Čachotského a poté se za záda brodského brankáře Suchana trefil sám. V 15. minutě zvyšoval skóre na 3:1. „Padlo mi to tam se štěstím. Jsem samozřejmě moc rád, ale důležitější je, že jsme vyhráli,“ prohlásil.

Svým výkonem si tentokrát vysloužil i uznání náročného jihlavského publika. Během utkání se několikrát skandovalo v hledišti jeho jméno. „Bylo to příjemné,“ svěřil se Malena. „Doufám, že budou mít proč ho křičet i v dalších zápasech,“ dodal aktuálně nejproduktivnější obránce prvoligové soutěže. Ve čtrnácti zápasech si připsal dva góly a deset asistencí. Nejlépe je na tom v Dukle ovšem stále kapitán Oldřich Bakus (8+9).

Kadaňským statistikám vládne Ladislav Boušek. Jednatřicetiletý útočník se trefil už sedmkrát a přidal dvanáct přesných přihrávek. Společně s chomutovským Radkem Dudou jsou v kanadském bodování na čele celé první ligy.

Zápasy 15. kola – středa 28. října

Třebíč – Chomutov 17.30
Benátky nad Jizerou – Tábor 17.30
Havířov – Olomouc 17.30
Havlíčkův Brod – Ústí nad Labem 18.00
Kadaň – Dukla Jihlava 18.00
Hradec Králové - Znojmo 18.00
Šumperk - Chrudim 18.00
Vrchlabí - Beroun 18.00