Jihlava se vracela z Kadaně s výhrou a dvěma zraněnými

29.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté si zatím užívají povedený týden. V pondělí nejprve před vlastním publikem porazili rivala z Havlíčkova brodu a ve středu si přivezli další tři body z Kadaně. Na severu Čech vyhráli těsně 3:2. „Zpočátku jsme se nemohli dostat pořádně do tempa, protože jsme měli tři vyloučené. Ale ve druhé třetině jsme naopak sami využili dvě přesilovky a tam se taky podle mě utkání zlomilo,“ byl přesvědčen asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Po první třetině prohrávala Jihlava v Kadani 0:1, jenomže pak se o slovo přihlásil útočník Dukly Daniel Hodek a třemi góly v rozmezí třinácti minut zvrátil vývoj zápasu na stranu svého týmu. „Na jeho výkony se nedávno objevily nějaké negativní reakce a já si myslím, že tohle je pádná odpověď. Dan to vzal za ten nejlepší konec,“ nešetřil trenér chválou na adresu autora hattricku.

V poslední třetině už se skóre měnilo jenom jednou, a to po střele Ladislav Bouška. Jihlavští hokejisté si tak domů odváželi tři body za výhru 3:2. „V závěru nás zase hodně podržel Milan Řehoř,“ přidal pochvalu pro gólmana Mejzlík. „Pak už jsme dohrávali utkání na pár lidí, protože se nám dva hráči zranili. Ale zvládli jsme to, takže spokojenost,“ oddechl si Augustův asistent.

Souboj na severu Čech nedohráli obránce Marek Chvátal a útočník Libor Bezděk. „Marodka se nám nějak moc rozrůstá,“ postěžoval si trenér. „Budeme mít velké problémy dát do příštího utkání sestavu nějak slušně dohromady. Navíc v sobotu nemůžeme použít ani juniory, protože taky hrají svůj další soutěžní zápas,“ dodal.

I přes vítězství v Kadani zůstala Jihlava na šesté příčce prvoligové tabulky. A v 16. kole, které je na programu už v sobotu, pocestuje znovu na led soupeře. Tentokrát ovšem pouze do nedaleké Třebíče. „Pro nás je určitě pozitivní, že jsme teď dva zápasy vyhráli. Víme, že nás v Třebíči nečeká nic jednoduchého, nicméně si nějaký ten bod budeme chtít odvézt,“ vzkázal Mejzlík.