Hodek o kriticích: Zařvou si v davu a pak zalezou domů

29.10.2009 / Eva Streichsbierová

V poslední dvou soutěžních duelech nastřílela Dukla soupeřům celkem sedm branek a ve všech měl prsty útočník Daniel Hodek. Pětatřicetiletý hokejista má po zápasech s Havlíčkovým Brodem a Kadaní bilanci 4 góly a 3 přesné přihrávky. „Už předtím neodehrála naše lajna špatné zápasy, jenom mi to tam tolik nepadalo. Tak snad se to teď změní,“ usmíval se Hodek, který ve středu na severu Čech zaznamenal hattrick.

Hodně jste se na výhru 3:2 v Kadani nadřeli?
Určitě, tam se moc často nevyhrává. Jejich zimák je takový studený, prostě nic příjemného. První třetina nebyla z naší strany dobrá, ale ve druhé jsme využili dvě přesilovky, pak přidali třetí gól a už bylo dobře.

V tomhle případě byste přece klidně mohl použít i jednotné číslo. Vypadá to, že jste se na zápas dobře vyspal, nebo ne?
To nebylo o vyspání (usmívá se). Jednoduše jsem měl štěstí, že to padlo zrovna na mě.

Každopádně začátky utkání nejsou v poslední době nic moc...
Jasně, ale prohrávat o jeden gól není zase tak strašné. Nakonec jsme vyhráli jak zápas Brodem, tak i v Kadani. Tím se jasně ukázalo, že tohle mužstvo má svoji sílu.

Vybavíte si, kdy naposledy se vám podařilo vstřelit hattrick?
Na to samé se mě včera ptal trenér a ani jemu jsem neuměl odpovědět. Fakt nevím.

Po sobotním utkání s Ústí nad Labem jste byl hodně rozzlobený na jihlavské fanoušky za jejich nevybíravý slovník. Dokonce jste jim poslal vzkaz...
Ale jenom některým. Už jsem to prostě nevydržel, musel jsem něco říct. Většina lidí fandí slušně, pomáhají nám, ale pak je tam pár těch, kteří mě fakt pořádně nazlobili.

Poznal byste je?
Jasně, vím moc dobře, kteří to konkrétně jsou.

Svými posledními výkony jste jim dal ovšem pádnou odpověď. Po čtyřech gólech a třech asistencích ve dvou zápasech byste si mohl připravit nějaké gesto...
Ne, to nemá cenu. To jsou lidi, kteří stejně nefandí hokeji. Příště, až se třeba zase nebude dařit, začnou řvát stejně znovu.

Takže není až tak úplně pravda, že by hráči na ledě nevnímali publikum...
Když se daří, tak těch pár křiklounů fakt moc nevnímáte. Ale když vám třikrát odskočí puk, necítíte se dobře a ještě na vás takhle pořvávají... Viděl jsem je moc dobře.

Prostřednictvím médií jste kritiky vyzval, aby vám přišli říct do kabiny, co dokázali. Už se někdo objevil?
To víte že ne. Tihle lidi nikdy nikam nepřijdou. Oni si zařvou v davu a pak zalezou doma.

Vraťme se zpátky k hokeji. V sobotu vás čeká další derby, tentokrát s Třebíčí. Asi by bylo naivní očekávat stejně vysoké vítězství jako v úvodním kole doma?
Určitě. Oni toho pak už moc neprohráli. Hrají dobře v obraně. To utkání tady jim nevyšlo, protože jim nezachytali brankáři, naopak nám se povedlo dát téměř ze všeho gól. Podle mě nás tam čeká úplně jiný zápas.

Nicméně se zatím zdá, že vám letos derby zápasy svědčí. Bilancí tří vítězství ostatně hovoří za vše...
No a teď v Třebíči se budeme zase snažit hrát dobře od zadu, Řehy musí dobře zachytat, nám tam pak něco spadne a vyhrajeme.

To zní skoro jako dokonalý plán. Schoval jste si nějaký gól právě na sobotní utkání s Horáckou Slavií?
Já doufám, že jo (usmívá se). Věřím, že bude dobrá atmosféra, že přijede i hodně lidí z Jihlavy. Zkrátka, že se nám bude dobře hrát.