Proti Benátkám doma nastoupí Dukla s Bendou v brance

10.11.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se chystají na souboj s Benátkami nad Jizerou. Středočechy přivítají v domácím prostředí a pokusí se jim oplatit porážku 1:4 ze 4. kola. „Ale víme, že je to nevyzpytatelné mužstvo. Velmi živé, což nám moc nesvědčí,“ prozradil asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. Utkání 19. kola začne na Horáckém zimním stadionu ve středu 11. listopadu v 17.30.

O víkendu prohrála Jihlava na ledě Šumperku divokým výsledkem 5:6 v prodloužení. Vzhledem k průběhu utkání si plánovala odvézt mnohem víc než jenom jeden bod. "Vedli jsme 5:3, takže to mělo skončit úplně jinak,“ zlobil se trenér. „Bohužel jsme zase udělali hrubé chyby a zápas pro nás nedopadl moc dobře,“ povzdechl si.

Před zápasem hovořil kouč především na téma zodpovědná obrana, ovšem jednapadesát střeleckých pokusů soupeře není pro tým zrovna dobrou vizitkou. „Pokud si necháme v první třetině vyloučit pět hráčů, tak je jasné, že střely budou narůstat,“ rozčiloval se Mejzlík. „Je to pořád dokola, děláme zbytečné fauly,“ dodal.

Na rozdávání pokud však zatím v jihlavském týmu nedojde. „Postihy tohle nevyřeší, je to spíš o drilu. Potřebujeme, aby si hráči uvědomili, co po nich chceme. Aby se navzájem respektovali a zavčas přečetli situaci, která na ledě je,“ vysvětloval Augustův asistent. „Hráči musejí být flexibilní. Pokud někdo udělá chybu, je potřeba, aby ji chtěl napravit. Ale ne tím, že vyrobí další. A možná ještě větší.“

Do souboje s Benátkami půjde Dukla znovu bez zraněného obránce Chvátala a na ledě se neobjeví ani Martinka. „Lukáš je po operaci slepého střeva,“ prozradil Mejzlík. „Každopádně by měl z Plzně zase dorazit Jirka Dobrovolný, takže to nebude tak hrozný. Navíc pokud bude potřeba, vezmeme si nějakého beka z juniorky,“ doplnil.

Od začátku utkání by se měl tentokrát do jihlavské branky postavit teprve dvacetiletý odchovanec karlovarského hokeje Marek Benda. Naopak roli náhradníka převezme Milan Řehoř. „K této změně jsme sáhli po dohodě všech zúčastněných stran,“ potvrdil informaci trenér.

Středeční soupeř Dukly se zatím v prvoligové tabulce pohybuje ve spodních patrech. Po sobotě mu aktuálně patří čtrnáctá příčka. Jihlava půjde do zápasu z páté pozice. „Benátky mají mladý tým, který je vhodně doplněný několika staršími hráči. Já ale doufám, že doma potvrdíme postavení v tabulce a že vyhraje naše zkušenost,“ svěřil se s přáním Mejzlík.

Nejproduktivnějším mužem středočeského celku je zatím útočník Petr Kica, který má na kontě 11 bodů za 6 gólů a 5 asistencí. Jihlavský lídr Oldřich Bakus posbíral o 15 bodů více!

Zápasy 19. kola – středa 11. listopadu

Třebíč – Ústí nad Labem 17.30
Dukla Jihlava - Benátky nad Jizerou 17.30
Chomutov – Havířov 17.30
Znojmo – Vrchlabí 17.30
Kadaň – Hradec Králové 18.00
Havlíčkův Brod – Šumperk 18.00
Chrudim – Beroun 18.00
Tábor – Olomouc 18.00




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava