1:4
(1:0, 0:3, 0:1)

Dukla neporazila Benátky ani na druhý pokus

11.11.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté nezvládli středeční zápas s Benátkami nad Jizerou. I když se dostali v první třetině do vedení díky brance Jiřího Hanzala, ve druhé části naprosto selhali a hosté třemi góly otočili vývoj utkání. V závěrečné dvacetiminutovce ještě Benátky přidaly jednu trefu, a Dukla tak prohrála 1:4.
11.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda - Dobrovolný, Malena, Ficenc, Takáč, Staněk, Březina - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Bezděk, Man - Hrbatý, Zeman, Krupka - Fiedler, Hanzal, Suk
1

HC Benátky nad Jizerou

Stejskal - Pavlů, Vála, Drábek, Kajínek, Kolmann, Mrkvička, Ton - Pabiška, Krupka M., Kica - Hudíček, Skořepa, Loskot - Kazatel, Bárta, Jech - Kudrna, Urban, Weiss - Kopic
4
Branky a nahrávky: 19. Hanzal (Hodek, Čachotský) - 25. Hudíček (Kopic), 27. Kica (Urban), 32. Pabiška (Krupka M., Kica), 54. Skořepa. Rozhodčí: Blecha - Reich, Skopal. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1234. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Když v 9. minutě dostal jihlavský kapitán Bakus úder do obličeje a opustil led se zakrvavenou tváří, bylo jasné, že jeho absence bude pro domácí citelnou ztrátou. První třetina tomu však ještě nenasvědčovala, v závěru úvodní části totiž místo něj naskočil na led Jiří Hanzal a poslal Duklu do vedení. Po průniku po pravém křídle doklepával puk za Stejskala až z nulového úhlu a gólman Benátek si jej nešťastně srazil do sítě.

Druhá dvacetiminutovka byla z pohledu domácích třetinou hrůzy, naopak Benátky v ní rozhodly o svém vítězství, když dokonale využily jihlavské letargie. K obratu zavelel ve 25. minutě Michal Hudíček, který se trefil do horní poloviny domácí branky nad ležícího Bendu.

Hosty poslal poprvé do vedení o necelé dvě minuty později Petr Kica, který si vyjel zpoza mantinelu na kruhy a bekhendovou střelou k tyči prostřelil gólmana Dukly. Další ránu zasadil červenožlutým s chutí hrající Marek Pabiška a Benátky vedly 3:1.

Třetí třetina už se pouze dohrávala, domácí hokejisté pokračovali v matném výkonu, Benátky dobře bránily střední pásmo a hlídaly si vedení. V 54. minutě navíc ještě pečetil výhru hostů přesnou střelou do horního rohu Bendovy branky Josef Skořepa.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (Benátky nad Jizerou): „My jsme samozřejmě spokojení. Hráli jsme nepříjemné čtyřminutové oslabení, které jsme hrát nechtěli, protože víme, že soupeř je šikovný, silný, umí to sehrát. To bylo dobré, že jsme přestáli. Pak jsme sice dostali gól, ale měli jsme dobrou druhou třetinu, kdy jsme se dokázali prosadit v útočném pásmu a dát i góly. Cením si i závěru, kdy jsme dokázali dobře ubránit střední pásmo, i když nám to není úplně vlastní, a soupeře jsme nepouštěli do šancí. Dobře nám zachytal i gólman. Se silným soupeřem jsme získali cenné tři body.“

Josef Augusta (Jihlava): „Já si myslím, že ani není moc co k hodnocení, náš výkon byl ve všech řadách slabý. Nevím, jestli to hráči podcenili nebo co se stalo, do jejich hlav nevidím. Ať jsme s Mejzlíkem dělali co chtěli, ať jsme to přehazovali jak chtěli, tak ti hráči byli mimo. Co se týká Bakuse, ten má dva stehy a vyražené dva zuby, necítil se na to, aby pokračoval dál. Možná, že to na mužstvo mělo nějaký vliv, ale myslím, že by to hráči měli zvládat i tak. Bylo to prostě po všech stránkách špatné.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava