Z naší strany byl tenhle zápas katastrofa, přiznal Hanzal

12.11.2009 / Eva Streichsbierová

Tak tohle utkání se jihlavským hokejistům opravdu nepovedlo! Na domácím ledě podali ve středečním souboji s Benátkami nad Jizerou mizerný výkon a zaslouženě prohráli 1:4. Stejný výsledek se stejným soupeřem přitom zažili v letošní sezoně už podruhé. „Myslím, že tentokrát jsme ale hráli daleko hůř,“ přiznal útočník Dukly Jiří Hanzal. „Tehdy to byla bída, dnes katastrofa,“ dodal.

Jihlavský tým zůstal v zápase 19. kola daleko za očekáváním. Středočechům postupně vyklízel ledovou plochu a doslova je vybízel k výhře. „Tady snad ani není co hodnotit, naše hra byla po všech stránkách špatná,“ zlobil se na svoje svěřence hlavní kouč Dukly Josef Augusta. „Všichni byli slabí,“ zdůraznil.

Přitom úvodní dvacetiminutovku Jihlava vyhrála 1:0. Chvilku před prvním odchodem do kabin se trefil Jiří Hanzal. I když s notnou dávkou štěstí. „Přesně nevím, jak se puk dostal do brány. Dvakrát jsem ho tam dorážel a doufal, že ho někdo zasune za čáru. Najednou koukám a on už tam byl,“ popsal jediný světlý okamžik zápasu čtyřiadvacetiletý hokejista.

Zatímco většinou znamená gól do šatny vzpruhu pro úspěšný tým a pořádně tvrdou ránu do sebevědomí soupeře, tentokrát tomu bylo naopak. V rozmezí sedmi minut dokázaly Benátky nastřílet v prostřední části tři góly a ovládly hru. „Nevím, co se stalo,“ krčil rameny Hanzal. „Po první třetině nikoho nenapadlo, že by mohlo utkání dopadnout takhle,“ přiznal.

Vypadalo to, jakoby se domácí mužstvo nedokázalo popasovat se ztrátou kapitána Oldřicha Bakuse, který musel odstoupit už v úvodním dějství kvůli zranění v obličeji. „Olda je určitě kvalitní hráč. Ale my přece nemůžeme stavět celý tým jenom na jednom hráči, měli jsme se s tím prostě vyrovnat,“ uznal autor jediného jihlavského gólu.

I přes porážku 1:4 se sice Dukla dál drží v horní polovině prvoligové tabulky, ovšem s minimálním odstupem od svých pronásledovatelů. V dalším kole navíc bude plnit v Havířově roli hosta. „Čeká nás nepříjemná dálka a nepříjemný soupeř,“ pokyvoval hlavou Hanzal. „Nicméně se pokusíme urvat nějaké body. Ostatně nic jiného nám ani nezbývá,“ dodal.




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava