Dukla chce navázat na výhru z Tábora

27.11.2009 / Pavel Zeman

Jihlavská Dukla přivítá ve 25. kole 1. hokejové ligy chrudimské bojovníky, kteří se po neúspěšném vstupu do sezóny zvedají a pozvolna stoupají tabulkou. Napraví jihlavští hokejisté zaváhání z prvního vzájemného zápasu, kdy na chrudimském ledě prohráli 0:2? „Chrudim má jednak hodně starších zkušených hráčů a jednak spoustu mladších z Pardubic. Doufám, že kluci budou bojovat se stejným nasazením jako v Táboře a že zvítězíme,“ věří svému týmu asistent hlavního trenéra Patrik Augusta. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 28. listopadu od 17:30.

Kádr Dukly zasáhla velká marodka, která se šíří jako lavina. Po zápase s Táborem se k početnému houfu zraněných přidal obránce Dobrovolný. „Potýkáme se s velkou marodkou, ale i v Táboře se s tím hráči dokázali docela dobře poprat. Jirka bohužel nebude k dispozici, protože má naštípnutou lícní kost a doktoři mu naordinovali minimálně jeden týden absolutního klidu,“ hlásí Augusta, který ale obratem přidává veselejší novinku: „Dobrou zprávou je návrat Marka Chvátala, který už dnes trénoval a vypadá to, že by v sobotu mohl zasáhnout do utkání.“

Před jihlavským publikem se poprvé představí nově složená dvojice koučů Patrik Augusta – Roman Mejzlík. „Nervozitu určitě necítíme. S Romanem něděláme žádné velké změny. Snažíme se navázat na to, co tady dělal Josef Augusta. K nějakým výraznějším změnám ve stylu hry nedojde,“ vysvětluje prvně jmenovaný.

Jihlavští trenéři se budou spoléhat na nově složený útok, ve kterém uzdraveného Mareše doplní Haluza s Pitulem. „S Petrem Haluzou už jsme hráli ten zápas v Táboře. A postupně si na sebe zvykáme. V dnešní době to ale není žádný velký problém. Trenéři určí, s kým budete hrát. Pak je to už jen o domluvě s tím hráčem,“ ví Jaroslav Mareš.

Zkušený forvard se konečně po vleklém zranění vrací do zápasového rytmu. „Není to nic jednoduchého. Tři měsíce jsem netrénoval, nebruslil. Musím teď hlavně dostatečně potrénovat, aby se to co nejrychleji zlepšilo a můj výkon šel nahoru,“ má jasno.

Soupeř jihlavské Dukly, HC Chrudim, vzbudila velký ohlas vítězným zápasem s Chomutovem. Na vlastním stadionu porazila aspiranta na postup do nejvyšší soutěže 3:1. Přesto zůstávají favoritem hráči v červenožlutých barvách. „V Táboře jsme ale taky byli favoriti a viděli jste sami, jak nás potrápili. Dvakrát jsme museli dotahovat. V téhle lize můžete každého porazit, ale také s každým prohrát,“ nechce nic podcenit dvaatřicetiletý hokejista.

Ostatní zápasy 25.kola: 17:00 HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústečtí Lvi, Salith Šumperk - HC Havířov Panthers, SK Kadaň - HC Olomouc, HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Tábor, 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi, KLH Chomutov - Orli Znojmo,


 
 JIHL - CHR 6:3 (29.11.2008) CHR - JIH 6:2 (15.10.2008)
Oldřich Bakus (13+17) Tomáš Martinec (6+15)
 Oldřich Bakus (13) Jan Šeda (8)
 Tomáš Čachotský (18) Tomáš Martinec (15)
 
V posledních pěti kolech skončil zápas Dukly čtyřikrát výsledkem 3:2.
V posledním vzájemném utkání čekali diváci na první branku 53 minut.
V minulé sezóně padlo ve 2 vzájemných zápasech 17 branek.