2:1sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:0 - 1:0)

Navrátilec Chvátal rozhodl o výhře v nájezdech

28.11.2009 / Jakub Mezlík

Potřetí v řadě nerozhodlo zápas Dukly šedesát minut základní hrací doby, podruhé za sebou jihlavští hokejisté zvítězili v nájezdech. O výhře 2:1 rozhodl Marek Chvátal v páté sérii trestných střílení. Domácí obránce tak nejlepším možným způsobem oslavil návrat do sestavy po zranění.

Fotografie ze zápasu najdete zde
28.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Chvátal, Staněk, Takáč, Posmyk - Čachotský, Hubáček, Hodek - Rytnauer, Dušátko, Bezděk - Haluza, Mareš, Pitule - Hrbatý, Zeman, Polcar
2

HC Chrudim

Landsman - Mocek D., Evan, Toužimský, Vágner, Malinský, Drtina, Charousek - Rákos, Klejna, Bláha - Žák, Martinec, Procházka - Semorád, Zadina, Šeda - Radil, Kaut, Stoklasa
1
Branky a nahrávky: 18. Haluza (Posmyk, Pitule), rozhodující nájezd Chvátal - 40. Šeda (Semorád, Zadina). Rozhodčí: Vampola - Reich, Skopal. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1606. Střely na branku: 26:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Už od úvodních minut sobotního utkání získávala mírnou převahu domácí Dukla. Branku se však žlutočerveným povedlo vstřelit až dvě a půl minuty před sirénou. Střelu nového muže v jihlavském dresu plzeňského Tomáše Pituleho tečoval před Landsmanem další z neokoukaných hokejistů, posila z Olomouce Petr Haluza.

Stejně jako v první dvacetiminutovce, také v prostřední části se na branku dlouho čekalo. Až sedmnáct sekund před sirénou si nešťastně srazil puk do vlastní branky Tomáš Ficenc po rychlém protiútoku Chrudimi. Do jihlavského brankoviště chytře puk poslal Jan Šeda.

Ve třetí části sice měla optickou převahu Dukla, hosté však pozorně bránili a v samotném závěru v přesilovce mohli dokonce rozhodnout o zisku tří bodů. Martincovu střelu zlikvidoval dobře chytající Řehoř.

Prodloužení příliš šancí na jedné či druhé straně nepřineslo, a tak se utkání lámalo v nájezdech. V úvodních třech sériích uspěli pouze domácí Ladislav Rytnauer a chrudimský Jan Šeda, čtvrtá série rozuzlení nepřinesla. A zatímco pátý nájezd hostů Filip Stoklasa neproměnil, domácí Marek Chvátal zakončil zkušeně k tyči a rozhodl o zisku dvou bodů pro Duklu.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík (Chrudim): „První třetina se nám moc nepovedla, byli jsme příliš zakřiknutí, pasivní, vůbec si nedokážu vysvětlit, proč jsme tak hráli. Překvapila mě ale hra Jihlavy, čekali jsme větší tlak. Dostávali jsme spoustu prostoru k rozehrávce, ale tu jsme kazili a byli jsme neaktivní. Ve druhé třetině jsme se zvedli, měli jsme i spoustu přesilovek, ale jejich nevyužití nás stálo body. Myslím si, že zápas nebyl příliš na krásu z obou stran, byla to spíše taktická hra ve středním pásmu. Dařilo se nám dobře pokrýt první jihlavskou pětku. Nakonec rozhodly penalty, dát jeden gól z pěti nájezdů je špatnou vizitkou našich útočníků.“

Roman Mejzlík (Jihlava): „S hodnocením kolegy musím souhlasit, od druhé třetiny byl ten zápas spíš boj muže proti muži, hrálo se hodně po rohách, po koutech. Samozřejmě nějaké velké šance v utkání byly, ale většinu z nich jsme neproměnili ani my ani soupeř. Ale musím pochválit svůj tým, protože hraje s velkou obětavostí, když vezmeme, že nás sužují zranění a nemoci. Za výkon musím hráče pochválit, a jsme rádi, že jsme uhráli nájezdy, protože už třikrát za sebou jsme museli hrát prodloužení.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie