Chvátal: Trenérům jsem řekl, že na nájezd můžou klidně poslat mě a já to dám

29.11.2009 / Pavel Zeman

Jihlavští hokejisté si užívají poslední zápasy tak vroucně, že jim 60 minut hracího času prostě a jednoduše nestačí. Potřetí za sebou dovedli utkání do prodloužení a o vítězství červenožlutých musely rozhodnout až samostatné nájezdy. První série rozhodnutí nepřinesla. Pak ale na led ale skočil Marek Chvátal a suverénně proměnil. „Už na začátku jsem říkal trenérům, ať mě na ten nájezd dají, že si na to věřím. Vybrali si jiné hráče. Tak jsem říkal, že pokud nebudou vědět, koho tam poslat dál, že můžou klidně mě a já to dám,“ prokazuje zdravé sebevědomí střelec vítězného gólu.

Do zápasu zasáhl po měsíční pauze vynucené nepříjemným zraněním. „Na zápas jsem se těšil. Zdravotně už to je v pořádku. Ještě to sice bolí, ale říkal jsem, že už to zkusím, jestli to vydrží a zatím to drží,“ raduje se.

Kvalitním výkonem dokázal nahradit Dobrovolného, který má ze zápasu v Táboře problémy s lícní kostí. Poctivý defenzivní výkon vyšperkoval důležitým zásahem, který nakonec rozhodl o tom, že bonusový bod zůstane na Vysočině.

„Bylo to hodně ubojované utkání, ale taky dost technické, takže to pro diváky mohlo být zajímavé. Ze začátku jsme měli určitě víc gólových šancí, které jsme ale neproměnili. Po tom vyrovnání už to bylo takové nervózní tahání o to, kdo dá gól,“ hodnotí vítězný duel.

Jihlava se dostala do vedení v 18. minutě. Po skrumáži před brankou nebylo jasné, kdo se jako poslední dotknul kotouče. Rozhodčí prvně ukázali na Tomáše Pituleho. Plzeňský mladíček ale po zápase přiznal, že autorská práva na vedoucí branku by možná měla být připsána někomu jinému. „Petr Haluza mi říkal, že to ještě možná tečoval, takže vlastně ani nevím, jestli jsem ten gól dal já,“ tvrdil nesměle houfu novinářů. V zápise o utkání byl nakonec za střelce označen Petr Haluza.

Nově složená formace Haluza-Mareš-Pitule naznačila, že s ní soupeřovi obránci musejí počítat. „Tak trénovali jsme spolu jenom chvilku. Jarda Mareš je hráč, který umí podržet puk, a pro mě je to velká zkušenost s takovými hráči hrát,“ těší Pituleho.

Útočník, který se narodil týden před vypuknutím sametové revoluce, je však v Jihlavě formou střídavého startu, a tak není vůbec jasné, jestli s ním mohou trenéři počítat i do dalších zápasů. „Jak často tady budu, to vůbec nezáleží na mě, ale na tom, jak se domluví trenéři. V Plzni v áčku nedostávám tolik příležitostí, takže jsem rád, že můžu být tady v Jihlavě,“ pochvaluje si.