Jihlava se těší na souboj s Havlíčkovým Brodem. A trenérem Novákem!

11.12.2009 / Pavel Zeman

Jako jediní dokázali dvakrát v sezóně porazit Chomutov. Přesto nebudí přehnaný respekt. V domácím zápase prohrají s Berounem a v dalším kole zvítězí v Olomouci. Farma hokejistů pražské Slavie podává nevyrovnané výkony. Toho by chtěli využít hokejisté jihlavské Dukly, kteří do Havlíčkova Brodu zavítají v sobotu 12. prosince. Derby Vysočiny startuje v 17:00.

Pro havlíčkobrodské hokejisty jsou souboje s Třebíčí a Jihlavou nadmíru prestižní. Brodští fanoušci se v posledních sezónách pyšnili tím, že jejich miláčkové se stali „mistry Vysočiny“. O podobný úspěch se snaží i letos. Třebíči nasázeli ve dvou zápasech 14 branek. Na Jihlavu však zatím recept nenašli. Na Horáckém zimním stadionu prohráli koncem října 1:4.

Pikantní příchuť bude mít derby pro Jana Dušátka. Toho času útočníka Novákovy družiny. „Na zápas se strašně moc těším. Je to vlastně návrat po 14 dnech na místo, kde jsem předtím hrál, takže v případě výhry určitě budu muset něco zaplatit do klubové pokladny,“ má jasno třiadvacetiletý útočník.

Oba soupeře od sebe v tabulce dělí pouze 1 bod. O to více by se mělo na ledě jiskřit. „S Brodem to bude vyhrocené vždycky. Oni jsou na ten zápas vždycky takový vyblázněnější. Ta prestiž tam prostě nějaká je. My chceme jet udělat nějaké body, aby Brod neskončil v tabulce před námi,“ potvrzuje Dušátko maximální důležitost zápasu.

Ostatní zápasy 29. kola: 17:00 HC Havířov Panthers - HC Berounští Medvědi, HC Benátky nad Jizerou - HC Olomouc, Salith Šumperk - HC Tábor, SK Kadaň - KLH Chomutov, 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - Orli Znojmo, 18:00 HC Vrchlabí - HC Slovan Ústečtí Lvi, HC VCES Hradec Králové - HC Chrudim.


HBR - JIH 7:2 (14.3.2007) HBR - JIH 0:4 (10.1.2009)
Miroslav Třetina (11+12) Tomáš Čachotský (14+20)
Miroslav Holec (11) Daniel Hodek (14)
Tomáš Svoboda (14) Tomáš Čachotský (20)
Tomáš Čachotský vede kanadské bodování první ligy o jeden bod před třebíčským Lukášem Nahodilem.
Dukle se nedaří 1. třetiny zápasů. Více branek než soupeř v ní vstřelila jen sedmkrát z celkových 28 zápasů.
Útočník Miroslav Třetina je třetím nejtrestanějším hráče soutěže - 70 trestných minut.