Do Jihlavy v pondělí přijede rozjetá Kadaň

14.12.2009 / Pavel Zeman

Jihlavská Dukla přivítá ve 30. kole tým z dolních pater prvoligové tabulky. Potrápit favorita přijedou hokejisté z Kadaně. Jihlava předvádí v posledních zápasech atraktivní hokej a nenápadně začíná pokukovat po čtvrtém místu, které by jí v play-off zajistilo výhodu domácího prostředí. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v pondělí 14. prosince od 17:30.

Do branky by se měl znovu postavit Marek Benda. Mladý brankář v zápase s Havlíčkovým Brodem skvělými zákroky podržel svůj tým. A i díky němu si Jihlava uhlídala lepší postavení v tabulce než její soupeř z pětadvaceti kilometrů vzdáleného města.

Jihlavské trenéry jistě těší i skvělá forma Petra Haluzy. Vizitka z derby: Tři branky a jedna asistence. „Spoluhráči mi po zápase samozřejmě gratulovali. Ale hlavně jsme byli spokojení, že jsme v tak těžkém zápase udělali dva body,“ zůstává úspěšný střelec nohama na zemi.

Zdá se, že změna prostředí šestadvacetiletému útočníkovi svědčí. Za Olomouc dokázal v 21 utkáních letošní sezóny čtyřikrát rozvlnit síť za brankářem soupeře. V jihlavském dresu to samé stihl za 6 zápasů. „Dostávám tu daleko víc prostoru, než jsem měl v Olomouci. Zatím jsem v Jihlavě velice spokojený,“ potvrzuje.

Proti Kadani by chtěl znovu těžit z perfektních přihrávek zkušeného Jaroslava Mareše. Vypadá to, že oba forvardi našli společnou řeč a na ledě se vhodně doplňují. Důkazem budiž střetnutí v havlíčkobrodské Kotlině, kde si Mareš u dvou gólů svého parťáka připsal asistenci. „Ze začátku to nebylo úplně ono, ale začínáme si na sebe postupně zvykat. Snad je vidět, že se to zlepšuje. Víme už, kdo z nás jak hraje, takže si na ledě vyhovíme,“ ujišťuje Haluza.

Po atraktivním derby čeká Duklu soupeř méně zvučnější. Jenže podíváme-li se na výsledky posledních 5 kol, zjistíme, že na Vysočinu míří rozjetá kadaňská mašina, která snadno přejela Olomouc, Chrudim nebo Chomutov. Ten dokonce poměrem 5:0. „Teď je to kolem nás hodně našlapané, takže každý bod je důležitý. Proti Kadani chceme stoprocentně bodovat. Oni dobře brání a hrají důrazný hokej. Na to se musíme připravit,“ varuje Haluza.

Ostatní zápasy 30. kola: 17:30 KLH Chomutov - SK Horácka Slavia Třebíč, Orli Znojmo - HC VCES Hradec Králové, 18:00 HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Chrudim - Salith Šumperk, Hockey Club Tábor - HC Benátky nad Jizerou, HC Olomouc - HC Havířov Panthers, HC Berounští Medvědi - HC Vrchlabí.


 
JIH - KAD 10:1 (10.2.2007) KAD - JIH 6:2 (23.9.2006)
Tomáš Čachotský (14+20) Ladislav Boušek (12+18)
 Daniel Hodek (14) Ladislav Boušek (12)
 Tomáš Čachotský (20) Ladislav Boušek (18)
Kadaň má nejhorší návštěvnost v celé lize. Na její domácí zápasy chodí v průměru 340 lidí.
V základní hrací době dokázala Kadaň venku zvítězit jen dvakrát.
Naposledy jí Dukla odevzdala všechny tři body 31.10.2007.