Už mám napůl sbalený bágl, hlásil Hubáček po zápase. V noci se mu narodila dcera

14.12.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavská mise Radka Hubáčka skončila, po měsíci stráveném v červenožlutém dresu se vrací šikovný forvard zpět do Vrchlabí. Horácký zimní stadion opouštěl po zápase velmi rychle, chvátal do podkrkonošského města do porodnice. Jeho přítelkyně totiž v noci porodila holčičku. „Už mám napůl sbaleno, jedu se na ně hned podívat,“ prozradil po zápase s Kadaní.

Hubáček Jihlavu opouští s dobrými vzpomínkami, také domácí fanoušci si jeho výkony pochvalovali a po prohraném utkání s Kadaní se s ním náležitě rozloučili, když jej vyvolávali a tleskali mu za měsíční angažmá v barvách Dukly. „Bylo to příjemné. Když už diváci volají vaše jméno, tak se to asi trochu povedlo,“ skromně sděloval čtyřiadvacetiletý útočník.

Po zranění Bakuse dostával v jihlavském dresu velké množství prostoru, jako centr první lajny však zkušeného tahouna dokonale zastoupil a Dukla dokonce sbírala body ještě usilovněji. Až jeho poslední zápas červenožlutým příliš nevyšel. S Kadaní prohráli 1:2 po prodloužení. „Hostům chytal velmi dobře Jarina, vůbec nevyrážel puky. Nám navíc chybělo kousek štěstíčka, které jsme si asi už vybrali v jiných zápasech,“ konstatoval Hubáček.

Místo něj se nyní do Jihlavy vrací zpět Jiří Hanzal, Hubáček bude v nadstavbové části nastupovat opět za Vrchlabí. I když naděje, že zůstane, dlouho žila. „Jihlavské vedení dělalo, co se dalo, abych zůstal, ale bohužel to nevyšlo. Poslední týden už jsem na to byl nachystaný. Vlastně někdy od pátku jsem byl smířený s tím, že odehraju zápasy v sobotu a v pondělí a skončím tady,“ prozradil.