Jihlavští už se Šumperkem nechtějí opakovat divokou přestřelku

05.01.2010 / Pavel Zeman

Sérii tří porážek se jihlavští hokejisté chystají přerušit na ledě předposledního Salithu Šumperk. Ten má ale po Vánocích výbornou formu. V posledních třech zápasech nepoznal hořkost porážky. „Víme, že to v Šumperku nebude jednoduché, ale my si tam jedeme pro tři body,“ tvrdí rozhodně Libor Bezděk. Utkání 37. kola začíná na šumperském zimním stadionu ve středu 6. ledna od 18:00.

Hokejisté Šumperku určitě nepatří do kategorie oblíbených soupeřů jihlavské Dukly. Ta s nimi v letošní sezóně dvakrát prohrála. Pokaždé o jednu branku - 5:6. V obou zápasech přitom vedla o dvě branky. „Ty zápasy nám prostě nevyšly. Je jasné, že tyhle výsledky už se nesmí opakovat,“ ví Bezděk.

Při pohledu na šumperskou soupisku je překvapivé, že tým Draků se nachází na předposledním místě. Defenzíva Šumperku se může spoléhat na obránce nejvyšších kvalit, Roberta Kántora, útočnou sílu násobí příchod Davida Moravce. „To je sice pravda. Ale dva hráči mužstvo nedělají,“ neláme si mladý útočník hlavu se zvučnými jmény.

Pokud svěřenci trenéra Mejzlíka vstřelí v Šumperku víc než tři branky, přehoupnou se přes hranici stovky vstřelených gólů v této sezóně. Jenže právě koncovka je v současné době největší bolestí jihlavského týmu. Se střílením branek by měl pomoci právě Bezděk, jehož forma stejně jako v loňské sezóně graduje s blížícím se závěrem základní části. „Na ledě se teď cítím úplně v pohodě,“ potvrzuje jihlavský odchovanec.

Špatnou zprávou je zdravotní stav Rostislava Maleny, který laboruje se zraněním ramene. Ve středečním zápase se v sestavě Dukly jeho jméno neobjeví.

Ostatní zápasy 37. kola: 17:30 KLH Chomutov - HC Olomouc, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Havířov Panthers, Orli Znojmo - HC Berounští Medvědi, 18:00 HC VCES Hradec Králové - HC Slovan Ústečtí Lvi, HC Vrchlabí - HC Benátky nad Jizerou, SK Kadaň - HC Chrudim, HC Tábor - HC Rebel Havlíčkův Brod.

ŠUM - JIH 4:0 (4.11.2000) ŠUM - JIH 1:7 (19.12.2001)
Jiří Hašek (14+16) Daniel Hodek (17+20)
Jakub Hulva (15) Daniel Hodek (17)
Jiří Hašek (16) Tomáš Čachotský (23)
Ve dvou letošních zápasech těchto soupeřů padlo více branek, než ve všech čtyřech duelech předloňské sezóny.
Připíše si jihlavský útočník Ladislav Rytnauer gól nebo asistenci ve čtvrtém utkání v řadě?
Jen 7 šumperských hokejistů má v tabulce pravdy více plusových než minusových bodů.