Martin Krupka: Čtyři góly jsem v jednom zápase ještě nedal

07.01.2010 / Pavel Zeman

Do Jihlavy přišel s jasným cílem. „Chtěl bych týmu pomoci v produktivitě,“ nechal se tehdy slyšet. Sebevědomá slova, která po čtyřgólovém galapředstavení v Šumperku najednou znějí možná až příliš skromně. Martin Krupka prožil výjimečný večer. Ve svém druhém zápase po návratu z Benátek nasázel předposlednímu celku tabulky 4 góly. „Byl jsem ve správný čas na správném místě,“ okomentoval jednoduše svůj střelecký koncert.

Podobný kousek se pětadvacetiletému útočníkovi povedl v kategorii muřů poprvé. „Čtyři góly jsem v chlapech ještě nedal,“ potvrzuje Krupka. Radost mu nekalí ani povinný příspěvek do klubové kasy. „Něco už jsem zaslechl. Fíca už tam hlásil, že mě to bude něco stát,“ vykládá dobře naložený forvard.

Přestože Krupka zařídil dvě třetiny jihlavských gólů proti Šumperku, jubilejní 100.gól v sezóně vyšel na jeho mladšího kolegu, Jiřího Mana. „Jsem rád, že tohle vyšlo na Maňase, alespoň doma trochu ušteříme,“ dodává lišácky.

Do pozice dvorního nahrávače se na ledě šumperských Draků pasoval Tomáš Čachotský, který asistoval u úvodní branky utkání z hole Hodka a zároveň třikrát připravil palebnou pozici pro střelce večera, Martina Krupku. „Už jsme tady s klukama odehráli pár tréninků. Něco jsme si k naší hře řekli a kdyby to takhle šlo i dál, tak by to nebylo špatný,“ usmívá se.

Zdá se tedy, že Jihlava znovu našla ideální složení prvního útoku. „Navíc nám to klape i v přesilovkách,“ nemůže si vynachválit spolupráci s Čachotským a Hodkem.

Dukla tak na třetí pokus zdolala neoblíbeného soupeře. „Do utkání jsme vstoupili aktivně. A hlavně jsme využívali šance, které jsme si vypracovali,“ našel největší rozdíl mezi výsledky z posledních tří kol a zápasem v Šumperku.