0:6
(0:3, 0:2, 0:1)

Martin Krupka zatočil s Draky

06.01.2010 / Jaroslav Svoboda

Zápas proti Chomutovu stačil Martinu Krupkovi na to, aby se sehrál se svými novými spoluhráči, na ledě Šumperku už pětadvacetiletý forvard naplno ukázal svoje ofenzivní schopnosti. Díky čtyřem trefám byl nejvýraznější postavou v cestě za vysokou výhrou 6:0. Střelecky se prosadili také Daniel Hodek a Jiří Man.
06.01.2010 18:00, 1. liga ČR - 37. kolo

DRACI PARS Šumperk

Hylák (41. Daneček L.) - Novotný, Kántor, Sedlák, Višňák, Rimmel, Zukal, Hoďa - Moravec, Mihalík, Hašek - Daneček J., Hulva, Švaňhal - Podešva, Meluzín, Antonovič - Janečka, Orsava
0

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Staněk, Chvátal, Kašpar, Takáč - Hodek, Krupka M., Čachotský - Suk, Mareš, Haluza - Rytnauer, Bezděk, Man - Krupka L., Dušátko, Hrbatý
6
Branky a nahrávky: 4. Hodek (Čachotský, Ficenc), 8. Krupka M. (Čachotský, Chvátal), 13. Man (Rytnauer, Bezděk), 26. Krupka M. (Dobrovolný, Čachotský), 37. Krupka M. (Dobrovolný, Hodek), 49. Krupka M. (Čachotský, Chvátal). Rozhodčí: Zubzanda - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 750. Střely na branku: 44:46. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

Snad každý ví, že lední hokej je sport z kategorie zimních. Nicméně v utkání 37. kola 1. ligy šumperským fanouškům mrazilo až moc. Draci po nezáživném výkonu utržili potupnou prohru 0:6. Dukla Jihlava tak šumperským hráčům oplatila obě předchozí letošní prohry.

Na šumperském ledě se vyřádil Martin Krupka, který vstřelil hned čtyři branky. Jihlavský rytíř stínal hlavy šumperských Draků bez nejmenšího respektu.

Pořádný sešup zpátky na zem, těžké vystřízlivění prožili šumperští hokejisté. Bez boje se vyhrávat nedá, to vám poví každý. Výjimkou může být maximálně rychlobruslař Steven Bradbury, který vybojoval olympijské zlato z posledního místa, kdy všichni soupeři jedoucí před ním v poslední zatáčce spadli. Jenže takový rychlobruslař – mimo jiné – Drakům proti Dukle chyběl.

Ve 4.minutě z pravého křídla zápěstím zaskočil Hyláka Daniel Hodek a hosté šli do vedení - 0:1. Když v sedmé minutě neskóroval po pohledné individuální akci Podešva, došlo na první vystoupení Martina Krupky. Ladislav Rytnauer poslal před Hyláka přihrávku a Krupka z prostoru mezi kruhy nedal Hylákovi žádnou šanci. Chladnokrevně zvýšil na 2:0. I tak nebyl všem dnům konec. Ve 13. minutě se kotouč odrazil k Jiřímu Manovi a hráč vlastnící ze všech účastníků zápasu nejkratší jméno zvýšil již na 3:0.

Gólový brankostroj Dukly pokračoval i po přestávce. Při trestu Patrika Rimmela zůstal před Hylákem naprosto volný Martin Krupka, který zakončil kombinaci jemným zametením kotouče za naprosto bezmocného brankáře - 0:4. Ve 34. minutě musel krýt Řehoř souhru Švaňhala s Janem Danečkem, pak ale Dukla měla možnost hrát druhou přesilovku v utkání a opět ji dokázala využít. Takřka v totožné pozici se ocitl opět Martin Krupka. Centr první formace si na hattricku smlsnul – znovu na něj zírala prázdná branka - 0:5.

Ve 49. minutě znovu rozlil hořkého vína Martin Krupka, který počtvrté v utkání poslal kotouč do šumperské branky - 0:6. V 50. minutě rozmlsaný forvard Jihlavy napřáhl znovu, apetit střelce zápasu utlumil úspěšný Lukáš Daneček. V 53. minutě byli Draci blízko čestnému úspěchu, jenže do cesty se kotouči postavila tyč a následnou přetlačovanou rozsekl Milan Řehoř, který schoval onen pověstný kousek černé pryže pod svou výstroj. A protože v 59. minutě zahodil další velkou šanci Jakub Hulva, Šumperk se čestné branky nedočkal. Naopak, v utkání prohrál vysoko 0:6.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík: „Utkání začalo takovým bezstarostným hokejem z pohledu obou obran. Bylo důležité, že jsme to utkání otevřeli gólově. Postupem času soupeř vadnul a my jsme využívali šance, které jsme si vypracovali. Byla to práce celého mužstva. Od brankáře až po poslední pětku. Ten výkon byl srovnatelný s tím, co jsme tady předváděli doma. S tím rozdílem, že v Šumperku se nám dařilo střelecky. Konečně jsme to prolomili.“

Svatopluk Číhal: „Dnes jsme se báli hrát, což bylo vidět. Možná bych i řekl, že každý si na ledě dělal, co chtěl. Hodně nás srazily do kolen rychle inkasované góly. Mužstvu jsem po první třetině řekl, že musí začít jezdit, bojovat, hrát agresivně a dohrávat souboje, když zápas není ještě u konce. Bohužel naše hra se nezměnila. Třetí třetinu jsme chtěli odehrát důstojně a zkusit si vytvořit lepší náladu do dalších zápasů, jenže ani to se nám nepodařilo. Na zápas s Jihlavou musíme co nejrychleji zapomenout.“