Už jsem myslel, že se té nuly nedočkám, vtipkoval Řehoř

07.01.2010 / Pavel Zeman

Jako pravý profesionál. Tak si počíná jihlavský brankář číslo jedna. Po Vánocích byl zaplaven otázkami novinářů kvůli chystanému odchodu do Ruska. V jedné chvíli už se dokonce jeho jméno objevilo na soupisce Mečelu Čeljabinsk. Jednání nakonec vyšuměla do ztracena. Milan Řehoř zůstal ve svém mateřském oddíle. Nesplněným snem o milionech z Ruska se ale nenechal otrávit a v Šumperku vychytal svou první nulu v sezóně. „Jo, zachytal jsem si parádně,“ uznává Řehoř.

Na začátku loňského roku otupil střeleckou mušku hokejistům z Havlíčkova Brodu. Od té doby uplynul bez 4 dnů jeden rok, než si Řehoř mohl znovu vychutnat slastný pocit shootoutu. „Už jsem myslel, že se té nuly nedočkám,“ vtipkoval pětadvacetiletý gólman. „Hodně mi to utíkalo těsně před koncem zápasů, takže už jsem si na to nějak zvykl,“ pokračoval v humorném tónu.

Ve 37. kole se ukázal ve vynikajícím světle. Zatímco v brankovišti domácího Salithu se prostřídali oba gólmani, jihlavskou klec bránil od první do poslední minuty jeden muž. Své spoluhráče Řehoř podržel 44 zákroky a po zásluze mohl zvednout ruce nad hlavu s hřejivým pocitem čistého konta inkasovaných branek. „Hlavní jsou ale tři body. Ta nula je jen takovou třešničkou na dortu,“ zůstává skromným.

V závěru zápasu však jihlavské jedničce pořádně zatrnulo. Kotouč se po střele jednoho z šumperských obránců dostal za její záda a domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu. „Jak říkám, ty konce jsou prostě nejtěžší. Šlo to tam o tyčku do nohy a padalo to do brány. Naštěstí jsem to ale na brankové čáře stihl přikrýt,“ oddechl si.