Staňka neúspěch mrzí. Chtěli jsme vyhrát už kvůli fanouškům, tvrdil po zápase

10.01.2010 / Jakub Mezlík

Horácký zimní stadion se pro soupeře stává v posledních kolech bodovým rájem. Dukla na vlastním ledě prohrála už popáté v řadě, v předchozím průběhu sezony přitom nikdy neměla ani dvě domácí porážky za sebou. Zatím poslední neúspěch připravil jihlavským hokejistům v sobotu Tábor. Červenožlutí přitom vstoupili do zápasu fantasticky. Už ve 2. minutě vedli díky gólu Pavla Staňka, pak ale soupeř zavelel k obratu.

„Těžko říct, možná jsme se tím prvním gólem uspokojili,“ hledal Staněk příčiny, proč se Dukle na fantastický úvod nepodařilo v průběhu zápasu navázat. Domácím často odskakovali puky, nedařilo se ani při početních výhodách. „Měli jsme asi deset přesilovek, i pět na tři, ale kolikrát jsme ani nevystřelili na branku,“ zlobil se jihlavský obránce.

Táboru na vítězství stačily dvě branky, Dukla skórovala pouze jednou. V posledních devíti zápasech se do stejně nepříjemné situace dostala hned pětkrát. Tentokrát zastavili jihlavské střelce výborně chytající Kovář a dobře organizovaná hra Táboru. „My jsme čekali, že budou napadat, hodně bruslit, ale bohužel jsme to nezvládli,“ litoval Staněk.

V nevydařeném zápase se ozval několikrát i pískot diváků, kteří zatím porážky snášeli a své hráče i po prohraném zápase ocenili. „Fanoušci jsou super, drželi s náma každý zápas, i když jsme teď doma prohrávali. Proto to byl pro nás hodně důležitý zápas hlavně kvůli nim. Ale dopadl špatně,“ uzavřel jihlavský bek. Nápravu mají šanci červenožlutí zjednat už ve středu, kdy hostí Kadaň.