1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Dukla doma znovu prohrála, body si tentokrát odvezl Tábor

09.01.2010 / Pavel Zeman

Jihlavští hokejisté se na vlastním ledě trápí, už popáté v řadě si výhru odvezl soupeř. V sobotu se na Horáckém zimním stadionu podařilo zvítězit Táboru 2:1. I když se Dukla dostala do vedení už ve 2. minutě, gól Pavla Staňka zůstal jediným zásahem domácího týmu. Hosté do přestávky srovnali a ve druhé třetině rozhodl o jejich výhře Červený.

Fotografie ze zápasu najdete zde.
09.01.2010 17:30, 1. liga ČR - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Dobrovolný, Chvátal, Staněk, Takáč, Kašpar - Hodek, Krupka M., Čachotský - Suk, Mareš, Haluza - Rytnauer, Bezděk, Man - Krupka L., Dušátko, Hrbatý
1

HC Tábor

Kovář - Havran, Kanov, Jank, Kudrna, Zíb, Černý - Kostourek, Šperger, Kocar - Nedorost, Štrba, Rob - Kuchejda, Červený, Mrkvička
2
Branky a nahrávky: 2. Staněk (Mareš, Haluza) - 18. Kocar (Šperger, Kudrna), 33. Červený (Černý). Rozhodčí: Skoupý - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 6:12, navíc Mareš (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1611. Střely na branku: 46:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Jihlavští vstoupili do utkání velice dobře, a to byl paradoxně možná důvod jejich porážky. Po rychlé brance Pavla Staňka se dostali do vedení 1:0 už po 85 vteřinách. Poté upadli do letargie s názvem „ono to půjde samo“. Jenže nešlo.

V 17. minutě byl vyloučen Ficenc a jeho prohřešek byl táborskými hokejisty potrestán. Od modré napřáhl Šperger a Jaroslav Kocar jeho pokus umě tečoval k pravé tyči. Řehoř neměl šanci vůbec zareagovat - 1:1.

Ještě před vypršením prvních dvaceti minut mohl hosty dostat do vedení Nedorost. Jistému gólu zabránila Řehořova hůl, kterou ležící brankář použil jako závoru před zcela odkrytou klecí.

Ve druhé části byla Jihlava lepší. Jenže do kolen ji srazila vlastní chyba. Rudolf Červený projel středním pásmem velice nerušeně. Až uvěřil tomu, že široko daleko není po žlutočervených strážcích ani vidu, ani slechu, rozjel se přímým směrem k Řehořovi. Umístěnou střelu ze „samostatného nájezdu“ rozjásal tábor táborských fanoušků - 1:2.

Drtivý tlak si domácí schovali na závěrečných pět minut zápasu. Dlouhou přesilovku 5 proti 3 však nebyli schopni zužitkovat. Martin Krupka, čtyřgólový střelec z minulého kola, tentokráte štěstí neměl. Sám mezi kruhy nedokázal opakovaně umístit puk za záda výborného Kováře.

Rychlé vedení, které ukolébalo, trocha smůly a excelentní výkon Jakuba Kováře, který ze 46 střel nestačil pouze na jedinou. Toť hlavní příčiny porážky 1:2.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek (trenér Táboru): „Ty body jsou pro nás důležité, vzhledem k tomu, v jakém jsme postavení. Dnes bylo naše vítězství zasloužené. Těch vyložených šancí jsme měli více než domácí. Oni neproměnili takřka tříminutovou přesilovku 5 na 3. Platí nepsané pravidlo, že pokud se mužstvu podaří něco takového ubránit, tak si nějaké body odveze. My jsme spokojení.“
Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Pod dojmem jednoduchého vítězství z Šumperku jsme začali hodně lehkovážně. Mysleli jsme, že to půjde samo. Utvrdil nás v tom ten gól ze druhé minuty. Soupeř to vyhrál poctivou hrou. My jsme se do nějakých vyložených šancí opravdu nedostali. Zase jsme doma dali jen jeden gól. To pak těžko můžeme vyhrát. Dnes vyhrál poctivý hokej, který naši hráči nebyli ochotni od první minuty realizovat.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie